Managerul spitalului din Fălticeni solicită conducerii DSP să facă teste urgente: Personalul medico-sanitar este în stare de panică și isterie generală!Exclusiv

Managerul spitalului din Fălticeni solicită conducerii DSP să facă teste urgente: Personalul medico-sanitar este în stare de panică și isterie generală!

       Accesări: 11239

Temeri și așteptări pentru cei aflați în linia întâi. Primul caz de infecție cu noul coronavirus de la Spitalul Municipal Fălticeni a creat o stare de disconfort total și neliniște pentru doctorii și asistenții care au intrat în contact cu doctorița depistată pozitiv. Aceștia nu mai au liniște până când nu vor fi testați pentru a afla dacă sunt contaminați cu agentul patogen.

Unitatea medicală nu se mai poate baza pe sprijinul contacților, medicii și asistentele fiind trimiși în izolare la domiciliu.

Medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, a solicitat pe 30 martie, printr-o adresă oficială către DSP Suceava (Direcția de Sănătate Publică), ca instituția să înceapă testarea personalului medico-sanitar.

În solicitarea adresată, managerul Spitalului Municipal Fălticeni spune că personalul medical este într-o stare de isterie și panică generală.

El a tras atenția că spitalul va fi pus în situația de a nu mai continua activitatea pe secții și compartimente.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Vă rog respectuos să dispuneți testarea cât mai urgentă a personalului medical din spitalul nostru. Personalul medical este într-o stare de isterie și panică generală ca urmare a cazului doamnei doctor depistată pozitiv cu COVID-19 și a numărului destul de mare de contacți cu aceasta, confirmați pozitiv, ulterior.”, se arată în solicitarea adresată conducerii DSP Suceava, de managerul unității medicale din Fălticeni. „Vom fi puși în situația să nu mai putem asigura continuitatea activității pe secții și compartimente, întrucât personalul se adresează medicilor de familie și intră în concediu medical cu izolare la domiciliu”.

Solicitarea datată pe 30 martie 2020 este cea de a doua trimisă de Vlad Morariu conducerii DSP, prin care cere acesteia să facă testele COVID-19 pentru medicii și asistentele care au intrat în contact cu medicul depistat pozitiv.

Doctorița din Fălticeni infectată cu noul coronavirus făcea gărzi și la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni au vrut să stea de vorbă cu Manuela Trifan, directorul interimar al DSP Suceava, însă pe telefonul mobil nu poate fi contactată.

În această dimineață, jurnaliștii noștri au solicitat lămuriri Manuelei Trifan printr-o corespondență electronică, referitoare la cererea înaintată de managerul Vlad Morariu.

ȘTIRI