Este confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în Fălticeni. Un medic al spitalului municipal se află sub tratament la domiciliuExclusiv

Este confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în Fălticeni. Un medic al spitalului municipal se află sub tratament la domiciliu

       Accesări: 39126

Un prim caz de infecție în mediul sanitar local. Un medic al Spitalului Municipal Fălticeni a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Informația, care circula la nivel de zvon, a fost confirmată oficial de managerul instituției, doctorul Vlad Morariu.

Acesta a precizat că este vorba despre o doctoriță care își desfășoară activitatea pe Secția Medicină Internă.

Secția unde medicul lucra a fost dezinfectată.

Am dezinfectat, am nebulizat Compartimentul de Primiri Urgențe și cât s-a putut din Secția Interne.”, ne-a declarat managerul Vlad Morariu. „Duminică, 22 martie, urmează să mă întâlnesc cu celula de criză din spital, să vedem ce alte măsuri se pot lua. Am luat legătura și cu DSP Suceava și ni s-a spus să nu închidem secția.

Mergem mai departe, ne asumăm această meserie pentru că trebuie să fim în prima linie.”, a declarat managerul spitalului municipal Fălticeni pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Nu putem să închidem spitalul. Ne continuăm activitatea și sperăm să trecem cu bine de această perioadă.”

Medicul are o formă ușoară de coronavirus și este izolată la domiciliu, unde ia tratamentul recomandat.

La Spitalul Municipal Fălticeni își desfășoară activitatea 58 de medici, și peste 250 de asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare.

ȘTIRI