Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim și anul acesta. Ea va fi dăruită bisericilor și mănăstirilor din zona FălticeniReligie

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim și anul acesta. Ea va fi dăruită bisericilor și mănăstirilor din zona Fălticeni

       Accesări: 1145

Vești bune înainte de sărbătoarea Învierii. Credincioșii ortodocși din județul Suceava vor primi și în acest an, în noaptea de Paște, Lumina Sfântă de la Ierusalim. Mai sunt 11 zile până atunci.

Autoritățile județene și cele clericale au stabilit datele acestui demers care, cu excepția anului 2020, continuă fără întrerupere de mai bine de un deceniu.

Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă, 15 aprilie, în seara dinaintea Învierii, de la Ierusalim de Patriarhia Română.

Delegație condusă de un preot sucevean, desemnat de Arhiepiscopia Sucevei, o va aduce pe calea aerului de la București la Suceava.

Sâmbătă seara, în jurul orei 20, ca în fiecare an, Lumina Sfântă va fi împărțită preoților, protoiereilor și stariților de mănăstire prezenți pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

De aici, ea va ajunge în toate colțurile județului Suceava.

În toți acești 14 de ani, de când CJ Suceava și Arhiepiscopia Sucevei au stabilit acest demers, Lumina Sfântă a fost adusă și la Fălticeni.

Lumina pogorâtă la Ierusalim va oferită parohiilor din oraș, dar și de la țară, cât și mănăstirilor, în prezența protopopului Adrian Dulgheriu.

Delegația Protopopiatului Fălticeni va sosi de la aeroport în jurul orei 21.

Lumina Sfântă va fi împărțită parohiilor din curtea Bisericii Sfântul Ilie.

ȘTIRI