Ludovic Orban și alți trei miniștri vin în județul Suceava. Municipiul Fălticeni nu se află pe agenda premieruluiActualitate

Ludovic Orban și alți trei miniștri vin în județul Suceava. Municipiul Fălticeni nu se află pe agenda premierului

       Accesări: 2779

Guvernanții mai ajung și prin nordul țării. Ludovic Orban va sosi sâmbătă, 20 iunie, în județul Suceava, însoțit de trei miniștri. Premierul vine într-o vizită de lucru, dar și pentru o inaugurare programată.

Ludovic Orban va fi însoțit de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Transporturilor, Lucian Bode și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Programul este unul încărcat, premierul urmând să fie prezent în patru localități, Suceava, Moara, Rădăuți și Vatra Dornei, unde va inspecta opt obiective de investiții.

Fălticeniul este ocolit

Municipiul Fălticeni nu se află pe agenda primului ministru, deși noul spital din Fălticeni este tot cu lacătul pe ușă, iar în ultimele trei luni au fost alocate doar 17% din fondurile necesare finanțării unității medicale pentru achiziția de aparatură de ultimă generație.

Codrin Benta

În același timp, proiectul variantei ocolitoare pentru Fălticeni este blocat de un an în etapa premergătoare licitației, iar de 10 ani proiectul se tot „rătăcește” prin sertarele Ministerului Transporturilor.

Ultima prezență a lui Ludovic Orban la Fălticeni a fost pe 29 mai 2014, în plină campanie electorală pentru susținerea botoșăneanului Mihai Țurcanu, candidatul PNL la alegerile europarlamentare.

Vizită la opt investiții din județ

Ludovic Orban va participa la ora 9:30 la prezentarea terminalului II al Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava, șantier în lucru finanțat de Consiliul Județean Suceava, a Parcului Industrial Bucovina și a Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani.

La ora 10.15 va participa la prezentarea Bazei de autobuze electrice din municipiul Suceava, program finanțat din fonduri europene, iar de la 10:45 va fi prezent la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara.

Premierul va fi prezent, de la 11:30, și la prezentarea proiectului centurii Municipiului Suceava, iar la 12:30 va inspecta centura Municipiului Rădăuți.

Pe agenda lui Ludovic Orban este inclusă o vizită, la ora 16, la centrala termice din Vatra Dornei – Magistrala de gaz.

Ultima oprire va fi făcută la 16:40 pe șantierul pentru reabilitarea și transformarea în muzeu a fostului cazinou din Vatra Dornei, proiect finanțat din fonduri europene.

ȘTIRI