Lucrările la magistrala de apă potabilă s-au încheiat. ACET Fălticeni începe pomparea apei în rețeaActualitate

Lucrările la magistrala de apă potabilă s-au încheiat. ACET Fălticeni începe pomparea apei în rețea

       Accesări: 1565

Lucrare finalizată înainte de termen. ACET Fălticeni și Conbucovina Suceava au încheiat, după aproape 8 ore, montajul noii instalației hidraulice din zona fostei librării Casa Cărții. Începând cu ora 6 dimineața a fost sistată furnizarea apei potabile pentru trei sferturi dintre locuitorii municipiului.

Șeful ACET Fălticeni, inginerul Constantin Mocanu, a menționat că începând cu ora 19, lucrătorii operatorului local au început pomparea apei în rețeaua municipală.

Beneficiarii vor avea apă la robinete începând cu ora 21 – 21.30, mai devreme decât era anunțat inițial (ora 23).

Furnizarea apei a fost sistată pentru cinci cartiere din Fălticeni: Maior Ioan, Republicii, 2 Grăniceri, Șoldănești și Țarna Mare. Au fost afectate 20 de asociații de proprietari, câteva sute de gospodării, operatori economici, dar și instituții.

Angajații Conbucovina Suceava au cuplat prin intermediul noii instalații hidraulice trei magistrale de apă, coloana care alimentează cartierul 2 Grăniceri cu rețeaua din zona centrală și magistrala de apă pentru cartierul Republicii.

Locuitorii din cartierele Tâmpești și Oprișeni, dar și cei care locuiesc în zona de nord a orașului, nu au fost afectați.

Lucrările din ultima perioadă fac parte dintr-un proiect amplu de modernizare și extindere pentru rețeaua de apă.

ȘTIRI