Lovitură pentru mafia lemnului. Polițiștii suceveni au confiscat ansambluri auto de circa 900.000 de euroActualitate

Lovitură pentru mafia lemnului. Polițiștii suceveni au confiscat ansambluri auto de circa 900.000 de euro

       Accesări: 3797

Ilegalități pe bandă rulantă în zona transportului de material lemnos. Polițiștii din județul Suceava sunt determinați să stopeze un fenomen care pare că nu poate fi stopat. Pentru a-i readuce cu picioarele pe pământ, un pas important a fost făcut de autorități care au făcut modificări legislative.

Acestea incriminează ca infracțiune transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documentele specifice de transport.

De asemenea, modificările amintite prevăd și sancțiunea complementară a confiscării mijloacelor auto.

Pe fondul acestor schimbări, polițiștii din județul Suceava și-au intensificat acțiunile de control și au coniscat numai anul trecut 16 ansambluri auto în valoare de circa 500.000 Euro.

Și anul acesta, în urma numeroaselor acțiunilor de verificare și control, doar în perioada ianuarie – iunie au fost confiscate 11 ansambluri auto în valoare de aproximativ 400.000 Euro.

Codrin Benta

Oamenii legii spun că prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru polițiștii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societățile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Săptămânal sunt organizate activități în sistem integrat cu participarea polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu participarea polițiștilor rutieri, dar și din cadrul subunităților de la nivel județean.

La aceste acțiuni sunt cooptați, de asemenea, lucrători de jandarmi, dar și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava.

În ultimele două zile polițiștii au intensificat activitățile de verificare și control și au desfășurat activități de cercetare penală în cauze privind infracțiuni la regimul silvic.

În urma activităților desfășurate, inclusiv a perchezițiilor derulate, a fost identificată o instalație de debitare a materialului lemnos provenit din infracțiuni silvice și au fost confiscați peste 100 metri cubi material lemnos.

Oamenii legi au indisponibilizat și patru ansambluri auto de mare tonaj destinate transportului de material lemnos, în valoare de peste 100.000 Euro.

ȘTIRI