Locurile la noua creșă din Fălticeni s-au ocupat. Lista este preliminară! Unitatea va fi deschisă în luna septembrieLocal

Locurile la noua creșă din Fălticeni s-au ocupat. Lista este preliminară! Unitatea va fi deschisă în luna septembrie

       Accesări: 2077

Locurile la noua creșă sunt deja ocupate. Este vorba de lista preliminară, orientativă, pe care autoritățile locale au deschis-o pentru părinților care doresc să-și exprime din timp această opțiune. Decizia privind înscrierea beneficiarilor va aparține conducerii creșei din Fălticeni și ISJ Suceava și va fi comunicată la timpul potrivit.

Acum au fost strânse doar solicitările, un volum minim de informații, pentru a le preda instituției abilitate.

Perioada înscrierilor efective va fi anunțată în următoarele luni, după ce ISJ va finaliza schema de personal la noua creșă din Fălticeni. Părinții vor trebui să completeze un dosar, cu mai multe documente, astfel încât să corespundă prevederilor actuale.

Analizând numărul mare de cereri, se poate spune că solicitările depășesc oferta, iar numărul celor încriși este suficient pentru primul an de activitate.

Lista preliminară, orientativă, a fost deschisă la finele lunii ianuarie, după un anunțul făcut public de edilul Cătălin Coman, solicitările fiind adresate la sediul primăriei.

Alma Clinic

Autoritățile locale au încercat, astfel, să dea o mână de ajutor atât părinților cât și celor de la ISJ Suceava.

Cele 80 de locuri, capacitatea noii creșe, de pe lista preliminară, au fost completate în decurs de patru săptămâni, însă numărul solicitărilor este mult mai mare.

Cereri au fost și din mediul rural, însă nu au putut fi onorate.

Primarul Cătălin Coman susține că prioritate au avut copiii familiilor din Fălticeni și că doar aceștia figurează pe lista preliminară de înscriere.

Patru noi creșe vor fi construite la Baia, Cornu Luncii, Slatina și Dolhasca, astfel încât tinerele familii vor beneficia, la rândul lor, de serviciile unei unități antepreșcolare.

„Avem 80 de copii înscriși la noua creșă.

Am acceptat doar copii din Fălticeni. Nu este sarcina noastră, efectiv, dar pentru a nu pune familiile tinere pe drumuri, am spus să vină cu o cerere de înscriere, un număr de contact și câteva date despre copil.

Am vrut să ușurăm munca Inspectoratului Școlar Județean și a familiilor.”, a explicat primarul Cătălin Coman.

„La momentul la care discutăm, locurile de pe listele preliminare sunt ocupate 100%. Locurile au fost ocupate în decurs de o lună.

Avem multe solicitări din mediul rural, pe care, din păcate, nu putem să le onorăm.”

Înscrierile efective revin Inspectoratului Școlar Județean Suceava

Listele preliminare vor fi predate Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Instituția și personalul angajat al creșei se vor ocupa cu repartizarea locurilor în noua unitate din municipiul Fălticeni.

Creșa dispune de 80 de locuri, însă numărul celor înscriși pe listele preliminare este mai mare.

Părinții vor fi contactați și vor ține legătura cu personalul creșei în privința înscrierilor efective.

Creșa va fi deschisă în luna septembrie

Creșa din Fălticeni, este prima creșă „verde” din România, dotată cu tehnologii moderne, panouri solare și fotovoltaice, pompe de căldură, pentru producerea de energie termică și electrică.

Aceasta este organizată pe trei nuclee funcționale: zona administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico-gospodărești.

Unitatea beneficiază de patru dormitoare, patru camere de joacă, prevăzute cu vestiar și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, opt grupuri sanitare și un spațiu multifuncțional.

La acestea se adaugă un cabinet medical și spații administrative, mai precis, birouri, spălătorie, călcătorie, biberonerie și bucătărie.

Investiția pentru lucrările și dotările unității se ridică la 15,5 milioane de lei. Noua creșă dispune de patru grupe pentru copii cu vârsta între 1 lună și 3 ani.

Inaugurată înainte de Crăciun, noua creșă din Fălticeni își va deschide porțile în luna septembrie.

ȘTIRI