Învățătoarea Maria Vasilache s-a stins din viață. Mesaj de condoleanțe al colectivului Școlii Alexandru Ioan CuzaLocal

Învățătoarea Maria Vasilache s-a stins din viață. Mesaj de condoleanțe al colectivului Școlii Alexandru Ioan Cuza

       Accesări: 11927

Doliu în învățământul fălticenean. Învățătoarea Maria Vasilache, un cadru didactic cu o personalitate și activitate deosebită, s-a stins din viață. Avea doar 55 de ani.

Timp de un deceniu a activat la Școala „Alexandru Ioan Cuza”.

Corpul profesoral al unității de învățământ este acum în doliu.

Profesorii spun că au pierdut un om de mare valoare. în persoana profesoarei pentru învățământ primar.

Maria Vasilache, un profesor dedicat, un coleg deosebit, un caracter puternic, un om de o verticalitate, cinste și corectitudine de invidiat, a ales să plece, pe neașteptate, într-o lume mai bună.

Codrin Benta

În urma ei au rămas proiecte fără coordonator, o clasă de copii fără învățător, un scaun gol în cancelarie, doi copii fără mamă, un soț îndurerat și colegi fără un om drag, fără un prieten de nădejde, fără un ajutor de neînlocuit.

Profesorii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” transmit un mesaj de condoleanțe familie îndurerate.

„Colectivul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea în neființă a colegei noastre Maria Vasilache, iar gândurile noastre se îndreaptă în aceste momente spre familia, prietenii și toți cei apropiați ei.

Maria Vasilache a fost un om cu o personalitate deosebită, o bună colegă și prietenă, iar dispariţia ei atât de timpurie lasă un mare gol în viețile noastre.

În aceste momente de adâncă tristeţe, transmitem îndoliatei familii și tuturor celor apropiaţi sufletului său, întreaga noastră compasiune și sincere condoleanţe.

Lacrimi, flori și un pios ultim omagiu, draga noastră Maria! Drum lin spre cer, cu îngeri și lumină, iar bunul Dumnezeu să-ți pregătească un colț de rai!

Nu te vom uita niciodată!

Dumnezeu s-o odihnească în pace și să-i aibă în pază familia.”

Maria Vasilache

Maria Vasilache s-a născut pe 23 septembrie 1967. Este originară din comuna Preutești, unde a profesat pentru mai mult timp.

Ea a lucrat aproape 24 de ani la Școala Gimnazială Preutești, având statut de profesor suplinitor, între anii 1988-1992, maistru instructor, între anii 1992-2010, educatoare între anii 2010-2012.

Din anul 2012 și până în prezent și-a desfășurat activitatea didactică ocupând postul de profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni.

Maria Vasilache a obținut gradul I în învățământ în anul 2004, iar de atunci a coordonat multe proiecte educaționale: „Școala este șansa ta!” (2017-2023), „Porni Luceafărul” (2012-2023), „Cuvinte care înfloresc inimi” (20230-2023), „Grădinița și școala – spațiu de socializare și diversitate”.

Trupul neînsuflețit al învățătoarei Maria Vasilache este depus acasă.

Înmormântarea va avea loc, joi, 13 aprilie, la cimitirul „Grădini”.

ȘTIRI