Locuința unei bătrâne din satul Slătioara s-a făcut scrum de la un cablu electric defectActualitate

Locuința unei bătrâne din satul Slătioara s-a făcut scrum de la un cablu electric defect

       Accesări: 452

Patru autospeciale pentru stingerea incendiilor au intervenit vineri în satul Slătioara, comuna Râșca, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins locuința unei femei în vârstă de 87 de ani.

Pompierii au stabilit drept cauza probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Alerta a venit după-amiază, în jurul orei 13.30. Focul a fost stins după o intervenție dificilă, de aproape 4 ore.

La fața locului au ajuns militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Râșca și Bogdănești.

În sprijin a fost trimisă și o ambulanță SMURD. Proprietara locuinței  avea arsuri la nivelul feței și pe mâini. Militarii i-au acordat primul ajutor medical, după care au transportat-o la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Fălticeni.

La sosirea echipajelor, ardea construcția din bârne de lemn, cu pericol de propagare la arborii din apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 18:00. A ars cabana de locuit, pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați, dar și elemente de mobilier, aparate electrocasnice și alte bunuri din interior. S-au degradat pereții portanți ai clădirii.

ȘTIRI