Liberalii și-au desemnat cei 20 de candidați la primăriile din zona Fălticeni. Câteva nume noi pe lista finalăActualitate

Liberalii și-au desemnat cei 20 de candidați la primăriile din zona Fălticeni. Câteva nume noi pe lista finală

       Accesări: 4613

Pregătirile pentru alegerile locale au intrat în linie dreaptă. Organizația județeană PNL Suceava și-a desemnat cei candidații care vor intra în cursa pentru funcția de primar în cele 114 localități sucevene. Întrunirea pe această temă s-a desfășurat cu ușile închise joi, 5 martie, la Gura Humorului.

Liberalii de la vârful partidului au discutat mai bine de două ore la întâlnirea cu candidații.

Printre aceștia s-au numărat primari cu mai multe mandate la activ, dar și colegi noi, unii dintre aceștia foști primari sau consilieri PSD care au trecut în rândul PNL.

Președintele Gheorghe Flutur, senatorul Daniel Cadariu, deputatul Angelica Fădor și primarul Ion Lungu sunt printre cei care au luat parte la întâlnirea de la Hotelul Aldi.

Surse din interiorul partidului au dezvăluit cotidianului Cronica de Fălticeni numele candidaților la funcția de primar în cele 20 de localități din zona Fălticeni.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Liberalii pornesc la drum cu șapte primari în funcție.

Este vorba de Neculai Perju (Rădășeni), Petru Nistor (Mălini), Neculai Florea (Horodniceni), Traian Rogojînă (Bogdănești), Ioan Dolceanu (Bunești), Decebal Isachi (Dolhasca) și Tomiță Onisii (Liteni).

Pe lista celor 20 apar și persoane care au mai candidat și în iunie 2016, fără însă să reușească să-și atingă obiectivul.

Vorbim despre Vasile Cepoi, inginer agronom, cel care va candida pentru funcția de primar în Comuna Drăgușeni.

Costel Horga va candida pentru fotoliul de edil șef al comunei Boroaia.

Și la Baia este un candidat care a fost prezent pe buletinul vot la alegerile de acum patru ani. Constantin Gogu candidează acum din partea PNL, în urmă cu patru ani el fiind reprezentantul PMP.

Doi foști primari, până în anul 2016, candidează și anul acesta pentru cea mai importantă funcție din administrația locală. În cursa pentru funcția de edil șef s-au înscris Cătălin Darabă pentru Primăria Comunei Dolhești și Ilie Gherman pentru Primăria Comunei Slatina.

Între cei 20 de candidați din zona Fălticeni figurează și câteva nume noi.

Sursele liberale susțin că în cazul acestor propuneri proaspete au realizat sondaje în rândul populației, iar în urma rezultatelor conducerea organizației județene PNL Suceava a hotărât cine este cel mai potrivit candidat pentru alegerile locale din acest an.

Un exemplu este Ionuț Andreica, antreprenor din domeniul transporturilor, care va candida la funcția de primar în Comuna Râșca, fost membru PSD.

Pentru funcția de primar al Comunei Cornu Luncii candidează inginerul Lucian Verdeș, în timp ce la Vulturești candidează profesorul Ioan Crăciun, iar la Forăști a fost desemnat Nușu Lăzărică.

Nume noi sunt și pentru Comuna Hârtop unde liberalii vor merge la alegeri pe mâna lui Cătălin Hrescanu, iar în comuna Fântâna Mare pe mâna lui Costel Lungu.

Un nume surpriză pe lista liberalilor este Mihăilă Daniel. Actualul viceprimar al comunei Preutești, membru PSD, va candida pentru funcția de primar.

Speranțe mari se pun și pe candidatura lui Ionel Vasiliu la Fălticeni, după eșecul liberalilor de la scrutinul din iunie 2016, când PNL înregistra un scor foarte slab prin candidatul Liviu Mihăilă. Ultimul primar liberal al Fălticeniului a fost Vasile Tofan, cu două mandate între 2004-2008 și 2008-2012.

Surse din partid au mai spus că la alegerile locale de anul acesta liberalii suceveni se așteaptă ca PNL să obțină în zona Fălticeni rezultate mult mai bune decât la alegerile din iunie 2016, în altă ordine de idei un număr mai mare de primari și aleși în consiliile locale.

Candidații PNL la funcția primar (zona Fălticeni)

Ionel Vasiliu – Municipiul Fălticeni
Decebal Isachi – Orașul Dolhasca
Tomiță Onisii – Orașul Liteni

Constantin Gogu – Comuna Baia
Traian Rogojînă – Comuna Bogdănești
Costel Horga – Comuna Boroaia
Ioan Dolceanu – Comuna Bunești
Lucian Verdeș – Comuna Cornu Luncii
Cătălin Darabă – Comuna Dolhești
Vasile Cepoi – Comuna Drăgușeni
Costel Lungu – Comuna Fântâna Mare
Nușu Lăzărică – Comuna Forăști
Cătălin Hrescanu – Comuna Hârtop
Neculai Florea – Comuna Horodniceni
Petru Nistor – Comuna Mălini
Daniel Mihăilă – Comuna Preutești
Neculai Perju – Comuna Rădășeni
Ilie Gherman – Comuna Slatina
Constantin Iacob – Comuna Vadu Moldovei
Ioan Crăciun – Comuna Vulturești

ȘTIRI