Lecții de viață la Colegiul „Mihai Băcescu”. Elevii continuă să doneze sânge pentru semenii lor. Profesorul Bogdan Dumitriu i-a convins prin puterea exempluluiSpecial

Lecții de viață la Colegiul „Mihai Băcescu”. Elevii continuă să doneze sânge pentru semenii lor. Profesorul Bogdan Dumitriu i-a convins prin puterea exemplului

       Accesări: 2937

Donarea de sânge salvează vieți. De la această simplă afirmație la fapta în sine nu este decât un pas. Cel al voinței.

Profesorul Bogdan Dumitriu de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni face voluntariat de ceva timp și promovează în rândul tinerilor donarea de sânge, explicând nu doar beneficiile pentru sănătate, ci și cele sufletești.

Elevii din anii terminali sunt invitați să facă pasul spre astfel de campanii prin care salvează viețile semenilor lor, fără să primească în schimb nimic.

Și cum cel mai bine funcționează puterea exemplului, profesorul de informatică este primul care deschide lista celor care aleg să doneze sânge. Bogdan Dumitru inițiază tot mai des campanii și îi încurajează, astfel, pe tineri, să devină sau să continue ca donatori.

Spre satisfacția acestuia, fiecare nouă acțiune atrage tineri noi, cu dorință de bine.

„Toți acești copii sunt niște mici eroi anonimi. Puterea exemplului a funcționat!”, afirmă cu bucurie profesorul Bogdan Dumitriu. „Remarcabila a fost dorința unor alți tineri de a se alătura grupului nostru de donatori.”

Ultima campanie de donare de sânge s-a desfășurat pe 26 mai, fiind ce-a de-a treia organizată în ultima jumătate de an. Alături de profesorul Dimitriu un grup de 12 elevi au ajuns la Centrul Județean de Transfuzie Sangvină Suceava.

Doar 11 elevi au putut dona, doi dintre elevii înscriși în campanie fiind refuzați pentru că s-au imunizat recent cu vaccinul anticoronavirus.

Cinci elevi din clasele 12 J și 12 I au venit din proprie inițiativă, inspirați de exemplul dat de ceilalți: Ionuț Cîrșmaru, Teodor Dulgheru, Ioan Guia, Ioan Muraru si Gabriel Tulumb.

Profesorul Dumitriu mai spune că acești liceeni, dar și alții care au participat în campaniile umanitare anterioare au devenit nu donatori de ocazie, ci donatori cu convingerea asumată a gestului civic.

Sergiu Grigoraș
Vasile Șerban

Dintre toți acești înfăptuitori de bine se remarcă Sergiu Grigoraș din Fălticeni și Vasile Șerban din Rădășeni. Ei au donat sânge pentru a treia oara în acest an școlar.

Profesorul poartă aceeași simpatie și tinerilor Mihai Vacariu și Marian Munteanu, aflați la a treia tentativa, dar care au fost acceptați, de specialiștii din Suceava, să doneze de două ori.

Pe aceeași listă, cu elevi care nu s-au oprit doar la o singură campanie de donare, se mai află Constantin Maxim, Daniel Dumitriu și Robert Ursu. Toți acești liceeni sunt colegi de clasă și de fapte bune, elevii din 12 F, de la profilul tehnică de calcul.

Bogdan Dumitriu, sufletul acestor campanii umanitare, spune că inițiativele nu se vor opri aici. Noi campanii de donare vor urma pe parcursul acestui an.

ȘTIRI