Incendiu puternic în comuna Dolhești. Au ars acoperișul unei case și un garaj. Flăcările s-au extins la trei locuințeRural

Incendiu puternic în comuna Dolhești. Au ars acoperișul unei case și un garaj. Flăcările s-au extins la trei locuințe

       Accesări: 1223

Un necaz s-a abătut asupra unei familii din comuna Dolhești. Gospodăria acestora a fost cuprinsă de un incendiu puternic, în urma căruia mai multe bunuri, dar și părți din locuință au fost distruse. Pompierii Detașamentului Fălticeni au acționat pentru stingerea flăcărilor, însă ajutorul colegilor de la alte unități, dar și voluntarilor s-a dovedit important.

Au mai acționat pompierii din Dolhasca și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Dolhasca, Baia și Cornu Luncii.

Incendiul, petrecut în satul Dolheștii Mici, n-a fost ușor de lichidat. Șapte autospeciale au fost trimise la intervenție, dar și un echipaj SMURD.

Când au ajuns echipajele de pompieri ardeau locuința și anexele dintr-o gospodărie.

Flăcările s-au extins și la alte trei locuințe, care au fost afectate parțial.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pompierii spun că incendiul a izbucnit la tabloul electric al gospodăriei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Vântul puternic și dispunerea apropiată a clădirilor, majoritatea construcții din lemn, au favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor cu rapiditate.

Pagubele contabilizate după incendiu sunt substanțiale. Au ars un garaj și o anexă din lemn, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, acoperișul casei de locuit pe 130 metri pătrați, bunuri casnice, materiale de construcții, echipamente electrice, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, circa 3 metri cubi de cherestea și alte bunuri.

Flăcările au distrus și acoperișul unei locuințe învecinate pe 70 de metri pătrați. Alte două case au fost afectate.

ParamediciI SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, un bărbat de 77 de ani și două femei de 38, respectiv 79 de ani. Acestea au suferit atacuri de panică.

Transportul acestora la spital nu a fost necesar.

Pompierii au salvat cele patru case de locuit, cu bunurile care au putut fi recuperate înainte ca flăcările să le mistuie.

ȘTIRI