Jandarmii din Fălticeni verifică respectarea restricțiilor actuale. Încep controalele în magazine și pe străziLocal

Jandarmii din Fălticeni verifică respectarea restricțiilor actuale. Încep controalele în magazine și pe străzi

       Accesări: 3469

Se întețesc acțiunile de control pentru răspândirea coronavirusului. Jandarmii din Fălticeni au reluat verificările în spațiul public, legate de măsurile recent adoptate prin Hotărâre de Guvern. Pentru următoarele 30 de zile, oamenii legii vor fi zi de zi pe străzi.

Patrule ale Detașamentului de Jandarmi vor acționa, preponderent, în zona centrală.

Jandarmii vor fi prezenți în zonele cu trafic pietonal ridicat, pe străzile Republicii, Bulevardul Revoluției, dar și în preajma magazinelor.

Acțiunile au început de luni, 25 octombrie.

Controale vor fi făcute și în spațiile închise. Jandarmii vor face verificări în piață, la bazar, dar și în magazine.

„Facem zilnic activități de prevenire și de verificare a respectării restricțiilor în Fălticeni și la nivel județean.” ne-a declarat sergentul major Magdalena Hatnean, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava. „Vor fi planificate în zilele următoare acțiuni atât independent, cât și mixt, pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile actuale. Vom acționa în special, în spațiile interioare, bazaruri, magazine, piețe și centre comerciale. Vor fi făcute verificări și în interiorul instituțiilor publice.”

Momentan nu au fost aplicate amenzi, ci s-a acționat pe linia conștientizării populației și a respectării măsurilor actuale.

Sunt verificate portul măștii și distanțarea socială, cât și celelalte măsuri restrictive impuse în această perioadă.

Portul măștii de protecție este obligatoriu atât pe stradă, în magazine, piețe și în instituții publice.

Jandarmii vor fi prezenți și în cadrul unor patrule mixte, alături de lucrătorii de la Poliția Municipală, în cadrul unor acțiuni planificate în următoarea perioadă.

ȘTIRI