Intervenţii ale pompierilor militari în urma ploilor abundente din cursul nopţii. Curţi inundate în Fălticeni şi HârtopActualitate

Intervenţii ale pompierilor militari în urma ploilor abundente din cursul nopţii. Curţi inundate în Fălticeni şi Hârtop

       Accesări: 3156

În ultimele 12 ore, în contextul atenţionării hidrologice Cod roşu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava a avut 12 intervenţii pe raza judeţului Suceava.

Pompierii militari au venit în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din gospodării, în localităţile: Fălticeni, Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului.

În Fălticeni a fost nevoie de sprijinul pompierilor pentru evacuarea apei care a inundat 3 gospodării pe strada Magazia Gării.

Curţi inundate au fost şi în comuna Hârtop.   

Atenţionarea Cod roşu hidrologic râmâne în vigoare până miercuri, 24 iunie, la ora 12.00.

Codrin Benta

În ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice, Secția Drumuri Naționale Suceava a transmis că nu se înregistrează probleme deosebite pe drumurile naționale.

În schimb, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a  informat că Drumul Judeţean 208 a fost blocat temporar, timp de aproximativ o oră, ca urmare a colmatării cu aluviuni a unui podeț CFR în zona Basarabi- Preuteşti, aflat în proximitatea căii rutiere de comunicație. În urma intervenției autorităților locale acesta a fost deblocat.

În localitatea Valea Putnei au fost afectate 2 posturi transformare şi 43 consumatori, fiind înregistrate avarii la instalația de alimentare cu energie electrică.

Sunt depășite cotele de atenție pe râurile Bistrița (statia Broşteni: +9 cm) şi Brodina (staţia Brodina: +8 cm).

În această dimineaţă, 6 echipaje de pompieri militari, cu motopompe, acţionează în Putna, pentru evacuarea apei din gospodăriile în care aceasta nu se retrage natural.

Alte intervenții pentru evacuarea apei, în derulare, pe lângă cele din Putna, se mai desfășoară în localitățile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Brodina.

În contextul desfășurării efectelor hidrometeorologice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus sprijinirea județelor afectate. Către Suceava, in sprijinul pompierilor militari suceveni, au fost trimise echipaje de la ISUJ Sălaj, ISUJ Vaslui și USISU (Unitatea Specială pentru Intervenție în Situații de Urgență) Ciolpani.

ȘTIRI