Incident rutier în Fălticeni. Șoferul unei Dacii Logan s-a deplasat cu mașina peste scuar, apoi pe contrasens și pe trecerea de pietoni. Două mașini au fost acroșateLocal

Incident rutier în Fălticeni. Șoferul unei Dacii Logan s-a deplasat cu mașina peste scuar, apoi pe contrasens și pe trecerea de pietoni. Două mașini au fost acroșate

       Accesări: 10894

Plimbare pe contrasens. Un șofer aflat la volanul unei Dacii Logan a părăsit sensul de mers și s-a deplasat câțiva zeci de metri pe partea opusă, printre alte mașini care circlau regulamentar. S-a întâmplat în Fălticeni, pe una pe una dintre cele mai intens circulate artere rutiere.

La ora 15, pe strada Sucevei, câțiva participanți la trafic, care se îndreptau spre centrul orașului, s-au trezit cu o mașină albastră și un șofer care încerca să se strecoare printre mașinile parcate și cele aflate în mers.

În dreptul Colegiului Național „Nicu Gane” el a părăsit sensul de mers, a rupt mai întâi suportul metalic pentru flori, de pe scuar, a trecut peste acesta, după care s-a deplasat pe contrasens.

Cu toate că a acroșat ușor două mașini, cel de la volan nu s-a oprit, ci și-a continuat drumul.

Unul dintre autoturismele avariate era parcat și aparține unei localnice.

Mahanu Design

Șoferița a avut prezență de spirit și a reușit să fotografieze mașina și numărul de înmatriculare al acesteia, chiar în momentul când autorul faptei traversa zona scuarului, de data aceasta exact pe trecerea de pietoni dintre Colegiul „Nicu Gane” și vechea Maternitate.

Aici a găsit loc liber pentru a reveni pe sensul de mers pe care l-a părăsit.

Conducătorul Daciei Logan a părăsit locul faptei.

Șoferița păgubită a reclamat incidentul la poliție.

Polițiștii au identificat în baza de date proprietarul mașinii și urmează să stabilească cine anume se afla la volan, în momentul tamponării.

Oamenii legii spun că autorul faptei se poate prezenta la Poliția Rutieră în următoarele 24 de ore pentru a depune declarație. În caz contrar, polițiștii vor solicita proprietarului mașinii, în termen de cinci zile, informații cu privire la încredințarea sau conducerea vehicului.

Dacă nu se va prezenta la sediul poliției, în termenul amintit, autorul faptei riscă să fie amendat, cât și reținerea permisului de conducere pentru 30 de zile.

Acesta urmează să suporte și cheltuielile pentru reparația suportului metalic aflat pe scuarul străzii Sucevei.

ȘTIRI