Acțiune bliț în Fălticeni. Efective sporite de polițiști au verificat purtarea măștilor pe stradă și în magazineLocal

Acțiune bliț în Fălticeni. Efective sporite de polițiști au verificat purtarea măștilor pe stradă și în magazine

       Accesări: 4706

S-au reluat controalele pe stradă. Polițiștii din Fălticeni au demarat prima acțiune bliț pe raza municipiului, după ce autoritățile centrale au impus obligativitatea purtării măștii atât pe stradă, cât și în spațiile închise. Luni, 9 noiembrie, a fost prima zi când a intrat în vigoare această reglementare în cadrul stării de alertă.

Efective sporite din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au acționat în cinci zone ale orașului.

Acțiunea de tip bliț, s-a desfășurat cu scop preventiv, localnicii fiind rugați să respecte prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

Agenții au acționat în centru, în zona Blocului Turn, pe aleea pietonală dintre Primărie și Judecătorie, dar și în Cartierele 2 Grăniceri și Republicii.

Trecătorilor li s-a reamintit și faptul că în această perioadă este recomandată păstrarea unei distanțe sociale. de 1,5 – 2 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlnesc, iar în cazul în care se află în mijloace de transport în comun, să încerce să nu stea față în față cu alte persoane.

Oamenii legii i-au îndrumat pe fălticeneni să evite zonele aglomerate unde sunt expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, spre exemplu cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

Reprezentanții Poliției precizează faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și sunt sancționate cu amendă, între 500 și 2.500 de lei.

În ziua controlului polițiștii fălticeneni nu au aplicat amenzi.

ȘTIRI