Accesări: 5852

Noi angajări în sistemul local de sănătate. Spitalul Municipal Fălticeni scoate la concurs mai multe posturi pentru medici specialiști și rezidenți. Lipsa personalului a rămas una dintre cele mai stringente probleme ale unității, care nici acum nu și-a găsit rezolvarea.

Secțiile și compartimentele care au mare nevoie de medici au posturi disponibile.

Sunt vacante 9 locuri, pentru care candidații vor participa la concurs.

Spitalul din Fălticeni are nevoie de câte un medic pe Secțiile Cardiologie, Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie.

Pentru Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) este scos la concurs un post pentru un medic cu specialitate în medicina de urgență și unul altul cu specilitate în medicină generală cu competență atestat în medicina de urgență.

Lista locurilor scoase la concurs include câte un post pentru medic specialist în Anatomie Patologică și, respectiv, pentru ATI.

Și la compartimentul Neonatologie este nevoie de un medic. Aici profesează un medic pensionar, decanul de vârstă al spitalului, medicul primar Mariana Sigmund.

Tematica și bibliografia de concurs poate fi găsită pe portalul Ministerului Sănătății la rubrica Tematici.

Candidații trebuie să prezinte un dosar cu o serie de acte obligatorii și o adeverință de vechime de minim 6 luni. Printre condițiile anunțate, participanții trebuie să achite o taxă de concurs de 150 de lei.

Concursul va fi anunțat la o dată ulterioară, acesta urmând să fie organizat într-un termen de 31-90 de zile de la publicarea în Viața Medicală. Înscrierile au loc între 9 și 24 noiembrie.

Spitalul Municipal Fălticeni este cel mai mare angajator din sectorul bugetar.

Unitatea are peste 400 de salariați. Aproximativ 70 dintre aceștia sunt medici.

ȘTIRI