Incendiu imens de vegetație în comuna Bunești. Livadă afectată pe circa 20 de hectare. Lucrătorii SVSU Cornu Luncii i-au sprijinit pe pompierii din FălticeniRural

Incendiu imens de vegetație în comuna Bunești. Livadă afectată pe circa 20 de hectare. Lucrătorii SVSU Cornu Luncii i-au sprijinit pe pompierii din Fălticeni

       Accesări: 3217

Inconștiența unora continuă să facă ravagii. Un incendiu de proporții s-a produs sâmbătă după-amiază în locatliatea Bunești, după ce persoane necunoscute au dat foc vegetației uscate. Aproximativ 20 de hectare dintr-o livadă au ars, unii pomi fructiferi fiind distruși parțial sau complet.

Incendiul a fost favorizat și de faptul că vântul a suflat tot timpul.

Flăcările s-au extins cu repeziciune și au îngreunat misiunea pompierilor.

Un echipaj al Detașamentului Fălticeni s-a deplasat la fața locului, în urma unui apel la numărul de urgență 112.

Intervenția s-a desfășurat cu dificultate, având în vedere configurația terenului, livada fiind așezată pe un deal.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni au fost sprijiniți de două echipaje ale pompierilor civili din cadrul SVSU Cornu Luncii, care au acționat alături de preotul pompier Gabriel Puiu Florea.

Eforturile au fost pe măsură, ținând cont de distanța mare dintre autospeciala pompierilor, care, datorită zonei de acces dificile, a reușit să urce doar o porțiune de drum din pământ, și cele două autospeciale SVSU Cornu Luncii care au asigurat permanent necesarul de apă.

Un pericol major l-a constituit propagarea focului în vecinătatea livezii, deoarece în apropiere se află un centru pentru dezmembrări auto.

Echipajele au avut nevoie de mai bine de două ore pentru a lichida focarele incendiului.

ȘTIRI