Încă un transport de cherestea cu nereguli în acte ajunge în custodia Ocolului Silvic FălticeniActualitate

Încă un transport de cherestea cu nereguli în acte ajunge în custodia Ocolului Silvic Fălticeni

       Accesări: 2830

În noaptea de marţi spre miercuri, după ora 01:00, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control, pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, ansamblul format din autoutilitară şi semiremorcă condus de un bărbat, în vârstă de 33 de ani din comuna Frumosu.

Autovehiculul transporta, conform avizului de însoţire, cantitatea de 50,68 m.c. material lemnos, cherestea de esenţă rășinoase

Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea a două transporturi de material lemnos cu același aviz de însoțire a mărfii, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a stabilit că era transportată cantitatea de 58,55 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Potrivit IPJ Suceava, conducătorul auto a declarat faptul că a efectuat două transporturi în baza aceluiași aviz de însoțire a mărfii.

În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în cuantum de 15.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 42.097 lei, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

ȘTIRI