Accesări: 1522

Vești deloc îmbucurătoare din focarul de pandemie din Suceava. Î.P.S. Pimen a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a confirmat informația potrivit căreia Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților s-a infectat cu agentul patogen.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, a fost internat luni seara, pe 20 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava și urmează să fie transferat la Institutul „Matei Balș” din București.

Întâistătătorul, în vârstă de 90 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus în formă medie.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni seară la un post de televiziune că arhiepiscopul va fi adus în Capitală cu un elicopter SMURD de la Iași.

El mai a confirmat și faptul că Î.P.S Pimen a fost testat și este infectat cu noul coronavirus.

„Am fost solicitați să-l aducem la București, probabil cu încă un pacient de acolo. Acum se ia decizia să sprijinim Suceava, să poată fi eliberat încă un pat de terapie intensivă.”, a declarat Arafat pentru postul de televiziune. „Am fost solicitați să-l aducem la București acum o oră jumătate. Este un elicopter de la Iași, de la MAI, cu o echipă SMURD, care o să-l preia și o să-l aducă la Matei Balș. Î.P.S. Pimen este simptomatic. Din ce știu este testat și este pozitiv.”

Raed Arafat a mai precizat că ierarhul nu este intubat și nici ventilat.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a ajuns în după amiaza zilei de luni, 20 aprilie, la UPU Suceava fiind suspicionat de coronavirus.

Ierarhul a început să se simtă rău începând de joi, 16 aprilie.

El a fost consultat și i s-au prelevat probe pentru testul COVID 19.

Î.P.S. Pimen Suceveanul a fost preluat cu o ambulanță specială.

Transferul la București se va realiza cu un elicopter SMURD cu care va fi transportat un alt pacient, în vârstă de 45 de ani, infectat cu noul coronavirus, aflat în stare gravă la Spitalul Județean Suceava.

ȘTIRI