Fundația „Ion Țiriac” i-a ajutat pe bătrânii din comuna Horodniceni cu alimente în valoare de 50.000 de leiActualitate

Fundația „Ion Țiriac” i-a ajutat pe bătrânii din comuna Horodniceni cu alimente în valoare de 50.000 de lei

       Accesări: 1352

Paștele bate la ușă. Cea mai mare sărbătoare creștină este întâmpinată cu un noian de fapte bune în comuna Horodniceni. Un grup de voluntari format din tineri, dar și adulți, s-a mobilizat pentru o amplă campanie umanitară destinată bătrânilor nevoiași, singuri și neputincioși care, mai ales în această vreme de izolare socială, au nevoie de sprijin.

Animați de ideea de binefacere, horodnicenenii au adus daruri bunicilor în Săptămâna Mare.

Inițiativa a pornit de la primul gospodar al comunei, primarul Neculai Florea, care i-a îndemnat pe o parte din angajații administrației locale, cât și pe tinerii din localitate să facă echipă pentru un scop nobil.

Ajutor pentru bătrâni

30% din populația comunei este formată în prezent din persoane vârstnice, trecute de 65 de ani. Mulți dintre localnici sunt plecați în străinătate, însă cei care au rămas acasă au grijă de bătrânii celor aflați peste hotare.

Sunt și bunici care nu mai au pe nimeni de ceva vreme, purtându-și bătrânețea doar cu un amic nevăzut: liniștea din casă și din ogradă.

Acești oameni singuri și necăjiți, cu pensii care se duc îndată pe medicamente, sunt beneficiarii campaniei umanitare de Paști. Pe lista întocmită de primarul comunei Horodniceni au fost trecuți aproape 500 de bătrâni nevoiași.

Pe lângă aceștia, edilul Neculai Florea a avut în vedere și familiile cu mulți copii și cu posibilități financiare reduse.

„Sărbătorile pascale sunt un prilej de bucurie pentru toți. Traversăm cu toții o perioadă dificilă, iar gândurile noastre s-au îndreptat în special către bătrâni. Sunt singuri și încercați de greutăți. Ei sunt bunicii și părinții noștri, o generație de oameni frumoși ai comunei Horodniceni.”, ne-a declarat primarul Florea. „Trebuie să știe că nu i-am uitat și că suntem alături de ei. Au nevoie de sprijinul nostru și să fie încredințați că le purtăm un respect deosebit. Doar împreună trecem mai ușor peste greutăți, prin credință, speranță și prin iubire vom ajunge sărbătorim cu bine și Învierea Domnului.”

Neculai Florea. Primarul Comunei Horodniceni

Sprijin de la Fundația „Ion Țiriac”

Acțiunea de caritate s-a concretizat cu sprijinul fundației patronate de omul de afaceri Ion Țiriac. Primarul comunei Neculai Florea i-a solicitat ajutorul, iar acesta nu a întârziat să apară.

Produse alimentare în valoare de 50.000 de lei au fost dăruit hordonicenenilor aflați în nevoi.

Pe lângă alimente de bază precum ulei, zahăr, făină, orez, mălai, fiecare beneficiar a primit în pachetul de Paști și lapte, brânză topită, margarină, carne, pastă de tomate, conserve de pește și de pate vegetal, zacuscă, drojdie, paste făinoase, biscuiți și ruladă.

La acestea au fost adăugate conserve de legume, citrice și apă plată.

Pachetele dăruite au avut consistență, fiecare având peste 10 kilograme de alimente.

Campanie umanitară în două etape

Voluntarii campanii s-au adunat în curtea Primăriei și au făcut 500 de pachete. Apoi s-au împărțit pe echipe și le-au distribuit beneficiarilor din comuna Horodniceni.

Prima etapă din campania umanitară s-a desfășurat între 9 și 11 aprilie în toate satele localității.

Voluntarii au oferit darurile de Paști, iar bucuria adusă bătrânilor a fost pe măsură. Zâmbetul bunicilor și blândețea unui „Mulțumesc” rostit din toată inima spun totul despre bucuria interioară.

A doua parte a campaniei este în plină desfășurare, pachetele fiind împărțite pe parcursul acestei săptămâni, pe 15 și 16 aprilie.

Primarul Neculai Florea a ținut să-i mulțumească în numele comunității omului de afaceri Ion Țiriac și fundației acestuia pentru sprijinul oferit, subliniind faptul că antreprenorul este un bun român și un om de caracter.

„Această campanie umanitară ne arată că atunci când sunteți uniți, când suntem darnici și binevoitori se întâmplă lucruri cu adevărat minunate. Țin să mulțumesc pe această cale domnului Ion Țiriac pentru ajutorul dat bătrânilor din comuna Horodniceni. Am fost martorii unui gest deosebit care arată că este un om de caracter și un bun român.”, a conchis primarul Florea. „Suntem încântați că solicitarea noastră s-a materializat în comunitatea noastră prin generozitatea și solidaritatea Fundației „Ion Țiriac”. Mărinimia aduce întotdeauna bucurie, o bucurie pentru cei vârstnici înainte de marea sărbătoarea a Învierii.”

ȘTIRI