Focarul de coronavirus de la Centru social din Bogdănești s-a stins. Șase bătrâni au murit după ce s-au infectatActualitate

Focarul de coronavirus de la Centru social din Bogdănești s-a stins. Șase bătrâni au murit după ce s-au infectat

       Accesări: 2782

Pandemia a făcut victime și printre cei aflați în căminele de bătrâni. Cele două focare de coronavirus din zona Fălticeni au fost stinse, grație măsurilor și recomandărilor făcute de Direcția de Sănătate Publică. Unul dintre acestea se instalase la Centrul social-creștin din Bogdănești.

Aproximativ jumătate dintre bătrânii Așezământului Social-Creștin din Bogdănești au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus. 63 din cei aproximativ 130 de bătrâni s-au infectat cu agentul patogen.

Pe lângă beneficiari, au fost infectați și 9 angajați ai acestui azil.

Focarul s-a declanșat la începutul lunii mai și a durat câteva săptămâni. Acum totul este bine, focarul fiind închis din punct de vedere epidemiologic.

La momentul respectiv au fost recoltate 124 de teste de la beneficiari, din care 65 au fost pozitive. De la personalul de îngrijire au fost făcute 30 de teste, din care 9 au fost pozitive.

Codrin Benta

Potrivit datelor oferite de autorități, șase dintre bătrânii centrului au pierdut lupta cu noul coronavirus.

Ancheta epidemiologică a fost declanșată după confirmarea post-mortem a infecției la doi beneficiari ai Centrului social-creștin din Bogdănești. După data de 1 mai au fost confirmate alte patru decese în rândul bătrânilor diagnosticați pozitiv.

Unitatea a respectat toate măsurile recomandate de autorități, printr-o adresă emisă la 2 mai 2020.

Acestea au solicitat respectarea tuturor măsurilor preventive recomandate prin legislația în vigoare, referitoare la acest tip de centru.

Șase cadre medico-sanitare ale spitalului din Fălticeni au avut grijă de sănătatea bunicilor de la Așezământul din Bogdănești, centrul social-creștin construit de preotul Gheorghe Loghinoaia pentru bătrânii singuri. Medicii și asistentele fac vizite zilnice, în cadrul cărora îi consultă pe toți beneficiarii acestui centru.

Este vorba de cei aproximativ 70 de vârstnici care nu au fost infectați cu agentul patogen COVID-19.

Reprezentanții DSP Suceava au declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că ancheta epidemiologică nu a putut depista sursa de infecție.

ȘTIRI