Flagrante urmate de dosare penale. Trei conducători auto din Râșca, Bogdănești și Dolhasca au ajuns la PolițieRural

Flagrante urmate de dosare penale. Trei conducători auto din Râșca, Bogdănești și Dolhasca au ajuns la Poliție

       Accesări: 4216

Polițiștii fac zi de zi „curățenie” în traficul rutier. Agenții patrulelor din cadrul SPR Mălini, Vadu Moldovei și Preutești și-au intensificat controalele pe timp de zi și noapte în speranța că îi vor opri la timp pe acei șoferi care pot provoca accidente pe fondul consumului de alcool. Lunile de iarnă scot la suprafață numeroși practicanți ai acestui „sport” care se aventurează fără nicio problemă pe drumurile publice.

Siguranța rutieră primează, iar la baza acesteia se află legislația în vigoare.

Cât de mult este respectată de unii șoferi? Deloc.

Exemple în acest sens sunt trei conducători auto, din Râșca, Bogdănești și Dolhasca, depistați în flagrant sub influența băuturilor alcoolice.

Patrula din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei l-a oprit luni după-amiază, pentru un control de rutină, pe DJ 155A, pe raza comunei Râșca, pe un localnic aflat la volanul unei autoutilitare.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Oamenii legii l-au verificat în bazele de date și au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Șoferul din Râșca emana halenă alcoolică, acesta fiind testat de polițiști cu etilotestui.

Rezultatul indicat de aparat: 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii l-au condus pe bărbat spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Tot luni, 9 ianuarie, dar la orele serii, patrula din cadrul SPR 7 Mălini a oprit pentru un control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat din comuna Bogdănești.

Acesta emana halenă alcoolică, șoferul fiind testat de polițiști cu aparatul etilotest.

Aparatul a indicat 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt caz este cel al unii șofer din orașul Dolhasca.

Acesta a f.st depistat sub influența alcoolului, marți, 10 ianuarie, la orele dimineții,

Patrulă din cadrul SPR Preutești l-a oprit pentru control pe raza localității Dolheștii Mari.

Șoferul emana halenă alcoolică, el fiind testat de oamenii legii cu etilotestul.

Rezultatul indicat de aparat a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital, conducătorului auto i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cauze au fost întocmite dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

ȘTIRI