Accesări: 5044

Au reapărut filtrele de poliție în traficul rutier. La limita județului Suceava cu județul Iași este instalat un punct fix de control pe DN2, la ieșirea din comuna Drăgușeni. Lucrători din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni verifică toate transporturile de persoane cu destinația Iași.

Oamenii legii opresc toate autobuzele și microbuzele cu pelerini care vor să ajungă la Catedrala Mitropolitană din vechea capitală a Moldovei, cu ocazia hramului de Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Filtrul de poliție acționează din 24 de ore din 24.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a adoptat, pe 6 octombrie, Hotărârea nr.35, prin care au fost adoptate măsurile specifice privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada 8.10.2020 – 15.10.2020, perioada desfășurării sărbătorii religioase menționate anterior.

Vehiculele de transport persoane din județul Suceava, cât și cele din Botoșani, care tranzitează prin Drăgușeni, spre Mitropolia Iași sunt întoarse din drum.

Alma Clinic

Persoanele care se deplasează cu autoturisme nu fac subiectul controalelor efectuate de polițiști,

În Hotărârea nr.35 se menționează că accesul în perimetrul Ansamblul Mitropolitan Iași este doar pentru credincioșii care au domiciliul sau reședința în domiciliul Iași, iar intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate. Această măsură a fost făcută cunoscută structurilor M.A.I din județul Suceava, unităților administrativ teritoriale, serviciilor publice deconcentrate, în vederea respectării prevederilor.

Accesul în perimetrul Ansamblul Mitropolitan Iași este permis pentru credincioșii care au domiciliul sau reședința în domiciliul Iași, iar intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate.

Prefectura Suceava a anunțat miercurea trecută restricții similare. La slujbele religioase de la bisericile din județul Suceava vor putea participa doar persoanele din localitățile în care se află unitățile de cult.

Astfel, conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, toate administrațiile publice locale vor aduce de îndată la cunoștință parohiilor de pe raza administrativ-teritorială de competență despre permiterea organizării sărbătorilor religioase numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară aceste activități.

La slujbele religioase nu vor putea participa persoanele sau pelerinii din alte localități.

Filtrul de poliție de la Drăgușeni, instalat pe 8 octombrie, va fi activ până inclusiv miercuri, 14 octombrie.

ȘTIRI