Fălticenenii vor scoate mai mulți bani din buzunare. Taxele și impozitele locale au fost indexate cu 5,05%Local

Fălticenenii vor scoate mai mulți bani din buzunare. Taxele și impozitele locale au fost indexate cu 5,05%

       Accesări: 1714

Vești deloc îmbucurătoare la început de lună. După scumpirile în lanț din ultima perioadă, avem parte și de dări mai mari. Taxele și impozitele locale, de la nivelul municipiului Fălticeni, au fost indexate cu rata inflației.

Este o procedură prevăzută în Codul Fiscal, care se repetă anual, și care stă la baza calcului dărilor pentru anul următor.

Valoarea indexată cu rata inflației se aprobă la nivel local până pe 30 aprilie, printr-o hotărâre supusă votului în Consiliul Local.

Dările locale de anul viitor vor fi cu 5,05% mai mari. Asta înseamnă că fălticenenii vor scoate mai mulți bani din buzunare.

Mărirea este valabilă pentru taxele și impozitele plătite atât de persoanele fizice, cât și cele juridice.

Alma Clinic

Proiectul privind indexarea dărilor locale a primit votul favorabil de la 17 dintre cei 18 aleși locali prezenți la ședința ordinară desfășurată joia trecută. Doar consilierul local Cozmin Stoica (USR) s-a abținut de la vot.

La sfârșitul acestui an va fi inițiat un alt proiect de hotărâre prin care vor fi stabilite taxele și impozitele pentru anul fiscal 2023. La determinarea cuantumului acestora va fi adăugată și indexarea de 5,05%, aprobată de aleșii locali.

ȘTIRI