Fălticeneni cu care ne mândrim: Mircea Onofriescu se află în galeria celor mai renumiți medici din RomâniaSpecial

Fălticeneni cu care ne mândrim: Mircea Onofriescu se află în galeria celor mai renumiți medici din România

       Accesări: 16246

Urbea de pe Șomuz are o listă impresionantă de personalități. Domeniul medical nu face excepție, unde orașul Fălticeni este la vârf prin câțiva oameni deosebiți. Îi amintim pe Gabriel Tatos, Ion Tănăsescu, Sofia Ionescu Ogrezeanu și Rumelia Koren, doar câțiva dintre fălticenenii cu activitate prolifică în marea familie a celor care luptă pentru sănătatea populației.

Lor li se alătură doctorul Mircea Onofriescu, un cunoscut și apreciat medic ginecolog nu doar în zona Moldovei, ci în întreaga țară.

Are un CV bogat și o carieră profesională marcată de realizări deosebite pentru medicina românească.

Născut pe 28 februarie 1953, medicul și profesorul doctor universitar se bucură, la cei 70 de ani, de o reputație deosebită în mediul universitar și medical.

Mircea Onofriescu a inaugurat primul centrul de Fertilizare in vitro din Moldova cu rezultate foarte bune la nivelul centrelor de referință din Europa. În cadrul acestui centru s-a născut primul copil din România prin Programul Național de fertilizare in vitro.

Pentru mai mulți ani a ocupat funcția de manager la cel mai mare spital de profil din Moldova, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”.

Și-a început studiile la Școala Generală nr.2 (azi „Ion Irimescu”), după care a urmat cursurile liceale Liceul nr. 2 (azi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”) unde a terminat ca șef de promoție în anul 1972, la fel cum s-a întâmplat și în 1978 la absolvirea Facultății de Medicină Generală din Iași.

Din 1991 este medic specialist Obstetrică Ginecologie, a deventi medic primar în 1994 și doctorand în anul 1998.

Profesorul universitar doctor Mircea Onofriescu este în momentul de față președinte al SROG (Societatea Română de Obsterică și Ginecologie) și SRMR (Societatea Română de Medicină Reproductivă) și reprezentantul României la EBCOG – Societatea Europeană a Societăților Naționale de Obstetrică Ginecologie și membru al Comisiei de Obstetrică Ginecologie din Ministerul Sanatății.

El deține patru funcții de vicepreședinte în alte patru societăți naționale.

Ca o încununare a activității sale, medicul din Fălticeni a fost premiat la nivel național și internațional.

De șapte ani este membru în Comisia de Obstetrică Ginecologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, dar și responsabil naţional pentru organizarea programului de studii complementare în vederea de obţinere de atestate în Tratamentul infertilităţii cuplului şi reporducere umană asistată (fertilizare in vitro).

Mircea Onofriescu este autorul și coautorul mai multor cărți de specialitate, printre care și noul Tratat de Ginecologie.

După 40 de ani de carieră medicală, profesorul universitar fălticenean are un CV impresionant cu o serie de premii naționale și internaționale, cel mai prestigios dintre acestea fiind obținut în Canada la Congresul Mondial dedicat Ultrasunetelor în Obstetrică Ginecologie, din septembrie 2005, pentru cea mai bună lucrare a secţiunii de Uroginecologie.

Ca distincție de suflet, medicul și profesorul doctor universitar Mircea Onofriescu deține titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni, titlu pe care l-a primit în vara anului 2019.

Doi ani mai târziu, în septembrie 2021, medicul Onofriescu, alături de profesorul și medicul fălticenean Vasile Astărăstoae, s-a numărat printre invitații de onoare la deschiderea noului spital din Fălticeni.

ȘTIRI