Fălticeneanca Aissia Claudia Prisecariu s-a calificat în finala Campionatului European de Înot pentru JunioriSport

Fălticeneanca Aissia Claudia Prisecariu s-a calificat în finala Campionatului European de Înot pentru Juniori

       Accesări: 709

Un rezultat deosebit pentru sportul românesc vine de la o sportivă din Fălticeni. Talentata înotătoare Aissia Prisecariu s-a calificat în finala de la 200 m spate, de la Campionatul European de înot pentru Juniori. Competiția se desfășoară la Otopeni și reunește aproximativ 500 de sportivi din 42 de țări.

Aissia Prisecariu a reușit să se califice joi după-amiaza în finala probei amintite, concurând cu alte șapte sportive din Italia, Polonia, Marea Britanie, Turcia, Ungaria, Suedia și Danemarca.

Seria semifinală a fost câștigată de reprezentanta Poloniei.

Sportiva legitimată la clubul ACS „Nada Florilor” a încheiat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 2:14.64 minute, care o califică în ultimul act.

Având în vedere nivelul de pregătire și palmaresul în această probă, sportiva din Fălticeni are șansa să aducă României o nouă medalie.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Până în prezent, țara noastră are patru medalii obținute la această competiție.

Aissia Prisecariu, în vârstă de 14 ani, este cea mai tânără participantă de la acest campionat european de natație.

Ea este considerată noua senzație a înotului feminin din România, având la activ zeci de medalii, câteva titluri de campioană națională, fiind în același timp și deținătoarea unui număr de trei recorduri naționale.

Finala probei de 200 m spate feminin este programată mâine, 8 iulie, de la ora 18, ora României. Competiția poate fi urmărită, în direct, pe TVR.

ȘTIRI