Fălticeneanca Aissia Prisecariu participă cu Lotul Național al României la un concurs internațional de înotSport

Fălticeneanca Aissia Prisecariu participă cu Lotul Național al României la un concurs internațional de înot

       Accesări: 1417

Sportul fălticenean este reprezentat la cel mai înalt nivel. Aissia Prisecariu se află printre cei nouă componenți ai Lotului Național al României care vor participa la un concurs internațional de natație. Competiția, intitulată Multinations Youth Swimming Meet, se va desfășura sâmbătă și duminică, 9 și 10 aprilie, în Cipru.

La start se vor prezenta sportivi din 15 țări: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Finlanda, Grecia, Israel, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Elveția, Ucraina și Cipru.

Alături de cei nouă sportivi români se află antrenorii Yvonne Stoltz, Claudiu Radu și Bogdan Stroe, cât și Silviu Anastase, în calitate de șef al delegației și antrenor federal.

Aissia Prisecariu este prima sportiva din Fălticeni care accede în Lotul României de Natație, fiind la ora actuală unul dintre cei mai valoroși înotători din țară, la categoria ei de vârstă.

Performanțele din ultimii ani, dar mai ales din anii competiționali 2021 și 2022, perioadă în acer a câștigat numeroase medalii de aur și argint i-au asigurat un loc în lotul național.

Mahanu Design

În vârstă de 14 ani, Aissia este multiplă campioană și vicecampioană națională la înot și deținătoarea unui record național, stabilit anul trecut, în proba de 100 metri spate.

Ea se antrenează la Complexul de Agrement Nada Florilor cu echipa ACS „Nada Florilor”, partea de pregătire fiind asigurată de antrenorii Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș.

ȘTIRI