Fălticeneanca Aissia Prisecariu obține trei noi titluri de campioană națională. Ea devine prima româncă ce înoată suta de metri sub un minut. Noi recorduri stabilite!Sport

Fălticeneanca Aissia Prisecariu obține trei noi titluri de campioană națională. Ea devine prima româncă ce înoată suta de metri sub un minut. Noi recorduri stabilite!

       Accesări: 1120

Performanțe de excepție bifate în întrecerile de natație. Aissia Prisecariu și-a trecut în palmares trei noi titluri de campioană națională la înot, în cadrul competiției de la Otopeni. Pe lângă acestea, sportiva din Fălticeni a stabilit trei noi recorduri naționale în probele de 50, 100 și 200 metri spate.

Înotătoarea în vârstă, 14 ani, a doborât un record vechi de 21 de ani și a devenit prima înotătoare din România care a coborât sub un minut la 100 m spate.

Aissia Prisecariu, elevă la Colegiul Național „Nicu Gane”, sportivă legitimată la ACS „Nada Florilor” Fălticeni, a încheiat proba amintită cu timp de 00:59.84.

Vechiul record aparținea dublei campioane olimpice, Diana Mocanu care, în anul 2001, reușea un timp de 01:00.97.

Rezultatele extraordinare ale Aissei au fost obținute în cadrul Campionatului Național de înot în bazin scurt (25 m), ce s-a desfășurat în perioada 10 și 13 noiembrie.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Performanțele de la Otopeni vin după seria de trei medalii cucerite la Festivalul Olimpic al Tineretului European și calificarea în finala probei de 100 metri spate la Campionatul Mondial de Natație pentru juniori.

Demn de menționat este faptul că în aceeași probă, Aissia s-a clasat pe primul loc la toate categoriile din concurs, Juniori, Tineret și Seniori, stabilind recordul național la nivelul de vârstă 14, 15, 16, 17, 18 ani și seniori.

Un element aparte l-a constituit podiumul ocupat integral de sportivele clubului ACS „Nada Florilor” în aceeași probă, 100 metri spate, medaliile fiind obținute de aur, argint și bronz fiind obținute de Aissia Prisecariu (Locul 1), Daria Alexa (Locul 2), Rianna Amariei (Locul 3).

Onoarea de a le oferi medaliile cucerite în această probă i-a revenit antrenorului Andrei Pinticanu, care face echipă cu Luis Lăcătuș pentru pregătirea înotătoarelor legitimate la clubul din Fălticeni.

Tripla campioană națională Aissia Prisecariu și colegele medaliate, Daria Alexa și Rianna Amariei se pregătesc pentru competiții în orașul natal, Fălticeni, în bazinele Complexului de Agrement „Nada Florilor”.

ȘTIRI