Accesări: 1732

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava au documentat activitatea infracțională a doi tineri, din Fălticeni şi Pătrăuţi, care în cursul zilei de 8 aprilie au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Cei doi sunt cercetaţi pentru infracţiuni de tâlhărie calificată (câte două infracţiuni fiecare).

Faptele au fost comise în luna martie.

Recurgând la ameninţări, cei doi au furat telefoane mobile ale unor minori,în zona unui parc din municipiul Suceava.

Pe data de 14 martie 2021, în jurul orei 15:00, un minor, în vârstă de 17 ani, din municipiul Suceava se afla în Parcul Șipote din Suceava împreună cu prietenul său, în vârstă tot de 17 ani.

Alma Clinic

Cei doi minori au fost abordați de două persoane necunoscute, care le-au cerut telefoanele mobile. Inițial cei doi au invocat faptul că doresc să introducă numerele lor de telefon în telefoanele minorilor, însă ulterior le-au însușit, introducându-le în buzunare și cerându-le minorilor să se îndepărteze și să nu denunțe fapta, sub amenințarea cu acte de violență.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie” și au desfășurat activități investigative complexe la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, pentru identificarea autorilor și asigurarea materialului probator.

Prin ordonanță, marţi, 6 aprilie, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de doi suspecți de 28 de ani din municipiul Fălticeni, respectiv de 24 de ani din Pătrăuți, ambii cercetați sub aspectul comiterii a câte două infracțiuni de „tâlhărie calificată”.

În baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Suceava, joi, 8 aprilie, au fost efectuate două percheziții domiciliare la adresele suspecților, aceștia fiind conduși ulterior la sediul Poliției Municipiului Suceava în vederea continuării cercetărilor.

În aceeaşi zi, față de cei doi suspecți a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi inculpați, fiind suspectați și în alte cauze de talhărie și furt.

Recomandări pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării

Poliţiştii suceveni le recomandă cetățenilor să sesizeze de îndată orice faptă de acest gen și să furnizeze polițiștilor orice date sau informații care pot ajuta la identificarea autorilor unor astfel de infracțiuni.

  • Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se comercializează băuturi alcoolice.
  • Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră sau apelați SNUAU 112.
  •  Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile scumpe, alte bunuri de valoare)
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
  • Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavostră sau acasă.

ȘTIRI