Exercițiu tactic la spitalul din Fălticeni. Pompierii vor acționa pentru înlăturarea efectelor unui cutremur de 6,8Local

Exercițiu tactic la spitalul din Fălticeni. Pompierii vor acționa pentru înlăturarea efectelor unui cutremur de 6,8

       Accesări: 956

Pregătirile pentru situațiile extreme fac parte din rutina salvatorilor. Activitățile seismice intense din județul Gorj, dar și cele din Turcia și Siria, cu efecte devastatoare, au pus autoritățile în gardă. La nivel local va fi organizat un exercițiu tactic cu forțe și mijloace în teren, pentru evaluarea reacției de răspuns.

Activitatea, aflată pe agenda ISU Suceava, se va desfășura luni, 20 februarie, pe amplasamentul Spitalului Municipal Fălticeni.

În exercițiul tactic vor fi implicate forțe și mijloace în teren ale Detașamentului de Pompieri Fălticeni, .

Scenariul acestuia presupune că, pe 20 februarie 2023, la ora 10:30, are loc un cutremur de pământ de intensitatea de 6,8 pe scara Richter, cu epicentrul în zona Vrancea, care se resimte puternic în municipiul Fălticeni.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava este anunţat în Dispeceratul comun ISU-SAJ, prin Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112, despre faptul că la Spitalul Municipal din Fălticeni seismul s-a resimţit puternic şi s-a soldat cu efecte negative asupra pacienţilor, personalului medical şi infrastructurii unității sanitare.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Mai exact, este vorba despre prăbuşirea unor elemente de construcţie şi izbucnirea unui incendiu în interiorul clădirii spitalului, la primul etaj, pe Secția Internări de Zi, blocarea mai multor pacienți în interiorul clădirii, pe secțiile medicale, refugiul unor pacienți pe acoperişul (terasa) corpului de clădire P+4 din cadrul edificiului, care necesită evacuare de urgenţă cu autospeciale de intervenție la înălțime.

În același scenariu, Dispeceratul comun ISU-SAJ este anunţat prin Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112, despre înregistrarea unor creşteri peste limitele admise a nivelului de radioactivitate produse la Laboratorul Radiologic, respectiv locul de amplasare al aparatului computer-tomograf, ca urmare a apariției unor fisuri în pereții interiori de delimitare a acestor compartimente.

Detașamentul de Pompieri Fălticeni va acționa pentru înlăturarea acestor efecte.

Obiectivul general al acestui exercițiu este acela de a asigura managementul integrat în gestionarea operativă a unei situaţie de urgenţă provocată de cutremur, cu victime multiple şi pagube majore, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în cooperare cu instituţiile/operatorii economici cu funcţii de sprijin pentru salvarea, evacuarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse asupra comunităţii şi mediului înconjurător.

ȘTIRI