Control în comuna Boroaia. Polițiștii au oprit un transport ilegal de cherestea. Șofer amendat și marfă confiscatăRural

Control în comuna Boroaia. Polițiștii au oprit un transport ilegal de cherestea. Șofer amendat și marfă confiscată

       Accesări: 445

Transporturi ilegale de materiale lemnoase sunt tot mai frecvente. Șoferii riscă nu doar amenzi consistente, ci și confiscarea mărfii care, conform legii trebuie să fie însoțită de documente. Această obligativitate este adeseori încălcată.

Patrulele SPR Vadu Moldovei au depistat numeroase cazuri în care transporturile de materiale lemnoase erau în neregulă.

Vinerea trecută, la ora 05.45, agenții de poliție au oprit pentru control un autovehicul utilitar care se deplasa pe raza comunei Boroaia.

Șoferul, în vârstă de 42 de ani, localnic, transporta material lemnos.

El a prezentat documentele personale și ale autoutilitarei, însă n-a putut prezentat și pe cele privind marfa pe care o deținea. Conducătorul auto le-a declarat polițiștilot că nu deține documente de proveniență.

Urmând porcedurile în vigoare, polițiștii au însoțit autoutilitara, aceasta fiind predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Specialiștii instituției au inventariat materialul lemnos și au stabilit faptul că în autoutilitară se află cantitatea de 3,6 mc cherestea tivită rășinoase.

Oamenii legii l-a sancționat pe șoferul cu 2.000 de lei amendă.

Complementar acestei sancțiuni, polițiștii au dispus confiscarea cantității de cherestea rășinoase, în valoare de peste 3.300 de lei.

Materialul lemnos confiscat a fost depozitat și preluat în custodie de către Ocolului Silvic Fălticeni.

ȘTIRI