Evenimente organizate în Comuna Drăgușeni. Bal de Anul Nou pe stil vechi și Festival de datini și obiceiuriRural

Evenimente organizate în Comuna Drăgușeni. Bal de Anul Nou pe stil vechi și Festival de datini și obiceiuri

       Accesări: 2800

Zile încărcate de tradiții și bucurie. Comuna Drăgușeni va găzdui peste câteva zile două evenimente care au legătură cu Anul Nou pe stil vechi. Primul este Festivalul de datini și obieceiuri de iarnă, un festival de tradiție, pentru localitatea aflată la poarta de intrare în județul Suceava.

Formații din trei județe, Iași, Neamț și Suceava, vor fi prezente la spectacolul care va începe la miezului zilei.

Acesta va avea loc vineri, 31 decembrie stil vechi/ 13 ianuarie stil nou, iar evenimentul va fi deschis cu parada urătorilor și mascaților.

Autoritățile locale spun că s-au pregătit cum se cuvine și că la ediția de anul aceasta așteaptă un public numeros.

„Noi ne-am pregătit cum se cuvine pentru aceste două evenimente. Vrem să fie două manifestări memorabile, mai ales că trecem în noul an pe stil vechi. Sunt evenimente așteptate și de tradiție în comuna noastră.”, ne-a declarat primarul Vasile-Lică Cepoi. „Avem cei mai buni artiști de muzică populară și cele mai cunoscute formații de datini din trei județe. Va fi ceva deosebit! Îi așteptăm, cu mult drag, pe toți cei care vor să fie prezenți la aceste evenimente.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Festivalul de datini și tradiții de Anul Nou pe stil vechi este singurul de acest gen în județul Suceava și unul dintre cele mai ample evenimente.

Manifestarea se va desfășura în Parcul Central.

A doua zi, sâmbătă, 1 ianuarie stil vechi / 14 ianuarie stil nou, va fi organizat Balul de Anul Nou. La Căminul Cultural Drăgușeni sunt invitați să participe localnicii care iubesc muzica și jocul popular.

Evenimentul va începe la ora 19.

Invitații de marcă ai balului sunt îndrăgiții interpreți Alexandru Brădățan și Andreea Haisan. Atmosfera va fi întreținută până dimineață de Marius Incău și formația Portativ.

Evenimentele sunt organizate de Primăria și Consiliul Local Drăgușeni.

ȘTIRI