Eveniment religios și cultural-istoric la Mănăstirea Buciumeni. 600 de ani de la atestarea satului BuciumeniEveniment

Eveniment religios și cultural-istoric la Mănăstirea Buciumeni. 600 de ani de la atestarea satului Buciumeni

       Accesări: 1631

Pași spre trecut, neuitare și cinstire cuvenită înaintașilor. La sfârșitul acestei săptămâni are loc un eveniment cu triplă semnificație pentru ființa orașului Fălticeni. Mănăstirea Buciumeni va fi gazda jubileului care va marca 600 de ani de la atestarea satului Buciumeni.

Acțiunile dedicate acestei zile vor avea loc vineri, 16 februarie, și includ momente cu rezonanță religioasă, culturală și istorică.

Programul evenimentului va fi deschis cu oficierea Sfintei Liturghii, săvârșită la biserica Mănăstirii Buciumeni, unde vor participa numeroși preoți, alături de arhimandritul Mihail Bălan, exarhul de zonă, stareț al Mănăstirii Sihăstria Râșcăi.

În același registru al spiritualității vor fi pomeniți ctitorii lăcașului istoric al mănăstirii, biserica din lemn cu hramul „Sfântul Gheorghe”.

Organizatorii au pregătit și un moment artistic, alcătuit din cântece patriotice și creștine, care vor sublinia legătura neamului românesc cu patria și Dumnezeu.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Va urma un simpozion pe teme istorice, cu expuneri legate de domnitorul Alexandru cel Bun și referințe despre istoria locală.

Tot aici vor fi mai fi prezentate un film despre domnitorul Moldovei, dar și copia zapisului care atestă existența satului Buciumeni la anul 1424, una dintre așezările care mai târziu au dat naștere viitorului târg Fălticeni.

Jubileul „600 de ani de la atestarea satului Buciumeni” este organizat de Arhiepiscopia Sucevei, Protoieria Fălticeni, Mănăstirea Buciumeni și Primăria Municipiului Fălticeni.

ȘTIRI