Accident rutier mortal în comuna Dolhești. Pieton acroșat pe carosabil. Conducătorul auto consumase alcoolRural

Accident rutier mortal în comuna Dolhești. Pieton acroșat pe carosabil. Conducătorul auto consumase alcool

       Accesări: 2097

Tragedie produsă la căderea serii. Un bărbat și-a pierdut viața pe un drum județean din zona Fălticeni, acesta fiind acroșat de un autovehicul. Șoferul a părăsit, pentru un timp, locul accidentului, iar oamenii legii au întocmit dosar penal.

Acestea s-au întâmplat marți, 13 februarie, într-o zi fatală pentru pieton și una cu ghinion pentru conducătorul auto.

Accidentul rutier a fost relatat prin numărul unic 112, în jurul orei 19, la dispeceratul Poliției Municipiului Fălticeni.

Agenții Compartimentului Rutier s-au deplasat pe raza localității Boura, comuna Dolhești, pentru desfășurarea cercetărilor.

Aceștia au stabilit că, în jurul orei 18:55 un bărbat de 39 ani, din comuna Forăști, în timp ce conducea autoutilitara pe D.J.208 E, din direcția Forăști către Dolhești, a acroșat pe un pieton de 42 ani.

Pietonul se afla pe partea carosabilă, în urma accidentului rutier bărbatul pierzându-și viața.

Polițiștii au mai stabilit că după producerea accidentului rutier, șoferul a părăsit locul faptei deplasându-se la domiciliul său situat la o distanță de circa 500 metri față de locul accidentului.

Conform procedurilor în vigoare, agenții de la rutieră l-au testat pe conducătorul cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Condus la unitatea medicală din Fălticeni, șoferului i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea nivelului alcoolemiei.

Polițiștii au deschis dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”.

ȘTIRI