Eveniment în comuna Preutești. Autoritățile locale, elevii, profesorii și preoții au sărbătorit Ziua RomânieiRural

Eveniment în comuna Preutești. Autoritățile locale, elevii, profesorii și preoții au sărbătorit Ziua României

       Accesări: 2010

Zi de sărbătoare pentru români. Astăzi au avut loc manifestări dedicate Zilei Naționale, moment marcat printr-un eveniment comemorativ și în comuna Preutești. Autoritățile locale au decis ca anul acesta să organizeze activitățile festive și religioase în satul Leucușești.

Cu această ocazie a fost sfințit și noul Monument al Eroilor din curtea Bisericii Adormirii Maicii Domnului, locul unde au avut s-a desfășurat manifestarea.

În deschiderea evenimentului, gazdele, elevi și săteni din Leucușești, i-au întâmpinat pe reprezentanții Primăriei și Consiliului Local Preutești, Școlii Gimnaziale Preutești, ISU Suceava și pe cadrele militare în retragere, pe acorduri de fanfară.

Edilul Ion Vasiliu a fost primit la poarta bisericii cu pâine și sare, un vechi obicei românesc care evidențiază ospitalitatea.

Programul dedicat Zilei Naționale a început cu sfințirea noului Monument al Eroilor, ridicat de parohia din Leucușești cu sprijinul autorităților locale, serviciu religios oficiat de un sobor din 11 preoți.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

După acest moment, preoții au săvârșit slujba de pomenire pentru cei trecuți din viață, eroi ai neamului românesc.

Un al moment important, solemn, l-a constituit depunerea coroanelor.

La monumentul proaspăt sfințit au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei Comunei Preutești, Consiliului Local Preutești, Școlii Gimnaziale Preutești. Au mai depus jerbe de flori cadrele militare în retragere și parohiile din comună.
Discursurile nu au lipsit din această zi importantă pentru toată suflarea românească.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a rostit un cuvânt de învățătură despre însemnătatea zilei și cui se datorează pacea și libertatea de care se bucură generațiile de astăzi.

Câteva gânduri a transmis și primarul Ion Vasiliu care a punctat faptul că Ziua Națională este și trebuie să fie un motiv de mândrie și bucurie pentru fiecare român, edilul comunei Preutești mulțumind, la final, tuturor, pentru implicarea în desfășurarea evenimentului.

Cuvântul de final l-a avut părintele Ciprian Petrescu, parohul bisericii din Leucușești, care și-a exprimat bucuria de a găzdui acest eveniment cu rezonanță aparte.

Programul dedicat Zilei Naționale s-a încheiat cu un mic recital de cântece patriotice, susținut de elevi, după care cei prezenți s-au prins într-o horă, pe acordurile melodiei „Acasă-i România„.

ȘTIRI