Eveniment în comuna Boroaia. Sala Sporturilor și-a deschis porțile pentru elevi, profesori și iubitorii de mișcareRural

Eveniment în comuna Boroaia. Sala Sporturilor și-a deschis porțile pentru elevi, profesori și iubitorii de mișcare

       Accesări: 2315

Investiție dată în folosință pentru tânăra generație, dar și pentru întreaga comunitate. Sala Sporturilor din comuna Boroaia și-a deschis porțile pentru elevi și iubitorii de mișcare, un moment așteptat de profesori, părinți și copii. Evenimentul s-a desfășurat pe 11 septembrie și a coincis cu deschiderea noului an școlar 2023 – 2024.

La festivitatea de deschidere au participat numeroși părinți, elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”.

Invitații gazdelor, edilului Vasile Berariu, primarul Comunei Boroaia, și profesoarei Lucia Moroșan, au fost senatorul Ioan Stan, deputatul George Șoldan, subprefectul Florin Sinescu, inspectorii generali adjuncți Petru Crăciun și Gabriel Matei, inspectoarea Mihaela Acatrinei și un reprezentant al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Cele 180 de locuri la tribună s-au dovedit neîncăpătoare pentru părinții care au asistat la inaugurarea Sălii Sporturilor, dar și la un program adecvat acestui moment.

Primarul Vasile Berariu a ținut să mulțumească în mod special doamnei Manuela Pătrășcoiu, directorul Companiei Naționale de Investiții și firmei Tehnoconstruct Botoșani pentru colaborarea excelentă pe toată derulării proiectului.

Investiție încheiată în doar șapte luni

Sala Sporturilor este al doilea proiect de acest gen din zona Fălticeni, demarat în toamna anului trecut, după demersurile întreprinse de primarul Vasile Berariu pentru obținerea finanțării, obiectiv materializat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.

Investiția s-a concretizat după doar șapte luni de începerea lucrărilor, primarul Vasile Berariu subliind determinarea și seriozitatea firmei Tehnoconstruct care a finalizat lucrările după șapte luni.

Până acum elevii școlii boroiene desfășurau, în perioada primăverii și verii, orele de educație fizică și sport pe terenul de zgură, iar toamna și iarna într-o sală de cursuri.

Acum situația s-a schimbat radical, noua sală de sport oferind condiții deosebite pentru practicarea sporturilor de masă.

Program special la deschiderea oficială

Inaugurarea Sălii Sporturilor din comuna Boroaia s-a desfășurat după un program special pregătit de autoritățile locale și conducerea școlii.

După intonarea Imnului României, un sobor de preoți au sfințit obiectivul, după care directoarea Lucia Moroșan le-a vorbit elevilor și profesorilor în cadrul unei scurte alocuțiuni ce a marcat, practic, deschiderea noului an școlar.

Primarul Vasile Berariu și-a exprimat bucuria finalizării și inaugurării investiției, amintind
sprijinul pe care l-a primit din partea parlamentarilor PSD Suceava pentru dezvoltarea proiectelor de modernizare ale comunei.

Edilul le-a amintit invitațior că odată cu deschiderea Sălii Sporturilor, în comuna Boroaia s-a concretizat primul campus preuniversitar din județul Suceava.

El le-a transmis, cu această ocazie, mult succes elevilor și profesorilor în noul an școlar.

După discursurile invitaților, elevele din Boroaia au prezentat un program de dans modern.

Atmosferă de competiție

La finalul evenimentului au avut loc mai multe meciuri demonstrative.

Două partide, una de fotbal și alta de handbal, între echipele școlilor din Boroaia și Vadu Moldovei au adus atmosfera de competiție în Sala Sporturilor.

Majoretele au completat programul în pauzele meciurilor.

Seniorii s-au întâlnit după-amiaza la un alt meci de fotbal.

Iubitorii sportului cu balonul rotund s-au întânit pe terenul Sălii Sporturilor pentru una dntre cele mai interesante competiții locale. Echipele au fost formate din domni de toate vârstele, de la primar, la preot, polițist, paznic, profesor și deputat.

Iar acesta a fost doar începutul, unul extraordinar, după cum pentru că aici vor fi organizate noi competiții sportive.

Sala Sporturilor este sala întregii comunități

Nu doar elevii și profesorii vor avea acces la Sala Sporturilor.

Primarul Vasile Berariu sublinază faptul că aceasta aparține întregii comunități, tinerilor, adulților și tuturor celor vor să facă sport și mișcare.

Sala va putea fi închiriată, după încheierea cursurilor, dar și la sfârșit de săptămână, pentru toți cei care vor să joace fotbal, tenis, handbal, volei sau baschet.

Edilul vrea să impulsioneze, de altfel, sportul în rândul tinerilor din comuna Boroaia.

ȘTIRI