Grădiniță nouă pentru preșcolarii din satul Arghira. Autoritățile Comunei Preutești au finalizat proiectulEducație

Grădiniță nouă pentru preșcolarii din satul Arghira. Autoritățile Comunei Preutești au finalizat proiectul

       Accesări: 765

Actul educațional de calitate are nevoie de infrastructură și dotări pe măsură. Pentru preșcolarii din satul Arghira aceste condiții sunt îndeplinite în totalitate de noua grădiniță, unitate care intră în structura Școlii Gimnaziale Preutești începând cu acest an școlar. Autoritățile locale au finalizat de curând proiectul de investiție.

Noua grădiniță, amplasată în apropierea Școlii Gimnaziale Arghira, întregește rețeaua educațională, care s-a înnoit și modernizat constant în ultimii opt ani.

Investiția este realizată cu ajutorul fondurilor europene, atrase prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Costurile proiectului se ridică la 2,49 milioane lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 1,84 milioane de lei, iar cea a Primăriei Comunei Preutești de 650.000 de lei.

Lucrările au fost preluate și duse la bun sfârșit de firma Tehnocon Fălticeni, care și-a pus amprenta asupra calității lucrării și termenului de execuție.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Condiții deosebite pentru preșcolari

Concepută să răspundă nevoilor actuale, unitatea preșcolară dispune de trei săli de activități, vestiare, grupuri sanitare și cancelarie.

Grădinița mai are un cabinet medical și sală de mese.

Unitatea preșcolară este dotată cu mobilier nou și echipamente moderne, instrumente digitale pentru susținerea activităților educaționale la fiecare grupă.

Sălile de grupă beneficiază de spațiu generos și cu multă lumină naturală, în timp ce nuanțele calde de la interior oferă un ambient odihnitor.

Preșcolarii au la grupă tot felul de locuri tematice, căsuțe cu jucării și personaje care îi însoțesc în călătoria cunoașterii.

Grădinița din Arghira este una dintre puținele care au și locuri de joacă afară. Spațiul este amenajat cu balansoare și leagăne, terenul fiind acoperit cu un covor din cauciuc pentru protecția copiilor.

Nu lipsesc locurile de parcare și rampa de acces pentru micuții cu dizabilități. În fața unității există un platou de așteptare cu bănci și spații verzi.

Grădinița din satul Arghira este cea mai nouă, modernă și mare unitate preșcolară de pe Valea Șomuzului.

ȘTIRI