Accesări: 6278

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, până luni, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia,  2 dintre ele în Austria și Germania.

În cazul confirmat la Suceava, este vorba despre un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Cajvana, care a fost transferat la Clinica de boli infecțioase din Iași. Tânărul a călătorit în Italia și se afla în autoizolare la domiciliu.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În perioada 15 martie, ora 08.00 – 16 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1153 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5517 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Situația actualizată pentru județul Suceava

DSP Suceava a comunicat următoarea situație existentă la nivelul zilei de luni, 16 martie, ora 10.30:
  – Total 557 de persoane care sunt monitorizate la domiciliu fără
simptomatologie specifică (314 de persoane care au călătorit în zonele de risc și 243 membri de familie);
– 53 de persoane ieșite din auto izolare (total persoane iesite din
autoizolare 507);
– 128 persoane aflate în carantină în spațiile special amenajate;
– 2 cazuri confirmate cu coronavirus;
– 3 persoane internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului
Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava de la care s-au prelevat
probe, asteptam rezultatele.
– Nu s-au primit rezultatatele la toate testele prelevate de la persoanale
carantinate. Cele care s-au lucrat sunt negative.

ȘTIRI