Elevii SMSJ Fălticeni au depus Jurământul militar la sediile unităților în care își desfășoară practicaActualitate

Elevii SMSJ Fălticeni au depus Jurământul militar la sediile unităților în care își desfășoară practica

       Accesări: 1231

La sfârșitul acestei săptămâni, cei 156 de elevi ai Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” din Fălticeni, seria ianuarie 2020, au depus Jurământul militar.

Pentru prima dată de la înființarea instituției de învățământ, în urmă cu aproape 12 ani, acest eveniment nu a fost organizat la Fălticeni.

Dată fiind situația creată de pandemia de coronavirus, conducerea Jandarmeriei Române a luat decizia ca elevii să depună Jurământul militar la sediile unităților în care își desfășoară stagiul de practică. 

Ceremoniile fastuoase, care se desfășurau în prezența oficialităților și a părinților, cu fanfară militară, ceremonial religios și defilare, au fost înlocuite cu unele în cadru restrâns, organizate cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției Covid-19.

Pe data de 18 mai, elevii școlilor militare de Fălticeni și Drăgășani au început stagiul de practică în cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi,.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cele 11 săptămâni ale practicii reprezintă o etapă importantă în activitatea de pregătire a viitorilor subofițeri de jandarmi.

Elevii desfăşoare activităţi specifice în structurile de ordine şi siguranţă publică, respectiv de pază şi protecţie instituţională.

Foto – Jandarmeria Română

ȘTIRI