Elevii silitori din comuna Baia au vizitat Palatul Parlamentului. Inițiativa aparține deputatului George ȘoldanRural

Elevii silitori din comuna Baia au vizitat Palatul Parlamentului. Inițiativa aparține deputatului George Șoldan

       Accesări: 862

Recompensați pentru rezultate deosebite la învățătură. Cei mai silitori elevi din comuna Baia au primit o excursie cadou din partea deputatului George Șoldan. 60 de copii ai Școlilor Gimnaziale „Nicolae Stoleru” și „Învățător Vasile Hlihor” au petrecut două zile în București, așa după cum demnitarul le-a promis în vara acestui an.

Sunt elevii care s-au remarcat în cursul anului școlar precedent, pe care l-au încheiat cu medii între 9 și 10, cu rezultate la fel de bine la Evaluarea Națională și la olimpiade.

Tinerii au primit la pachet transportul, cazarea și masă de la hotel, toate gratuit. Elevii au însoțiți de profesorii Vanesa Olaru, Maria Iacob, Anca Pintilii, Elena Miron și Florin Zarojanu.

Principalul obiectiv al excursiei a fost vizitarea Palatului Parlamentului, ce găzduiește, printre altele, activitatea și structurile Camerei Deputaților, Senatului și Curții Constituționale.

Cei 60 de elevi din comuna Baia, unii dintre ei îmbrăcați în costum popular, s-au întâlnit aici cu deputatul George Șoldan și cu Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților.

Copiii au pus întrebări și au aflat multe informații despre activitatea celor două camere și despre munca deputaților și a senatorilor.

Oaspeții au făcut multe fotografii, amintiri frumoase care vor rămâne peste timp.

După popasul la Palatul Parlamentului, elevii de marcă ai comunei Baia au vizitat Grădina Botanică.

Deputatul social-democrat George Șoldan spune că excursia de la București, nu a fost doar o recompensă pentru rezultatele meritorii la învățătură, ci și un pas înainte în călătoria lor educațională.

Demnitarul PSD este de părere că fiecare dintre acești tineri are potențialul de a contribui în mod semnificativ la societatea noastră. Ei sunt cea mai importantă resursă a României, iar politicienii avem datoria să îi sprijinim și să îi încurajăm cât mai mult în dezvoltarea lor personală.

Copiii au fost încântați de tot ce au văzut, excursia fiind și prima lor deplasare în București. Au fost două zile memorabile, cu timp de calitate petrecut în Capitală, de elevi și profesori.

Alături de tinerii din comuna Baia au mai fost elevi din comuna Straja și 12 masteranzi de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Primarul Maria Tomescu i-a mulțumit deputatului George Șoldan pentru inițiativă, amintind că la nivelul comunei Baia sistemul educațional are parte de condiții dintre cele mai bune, în urma unor ample investiții derulate prin proiecte cu fonduri nerambursabile.

ȘTIRI