Polițiștii fălticeneni au încătușat un șofer care depășise viteza în localitate. Acesta încercase să fugă de agențiLocal

Polițiștii fălticeneni au încătușat un șofer care depășise viteza în localitate. Acesta încercase să fugă de agenți

       Accesări: 1748

Șoferii indisciplinați nu scapă nesancționați de oamenii legii, cu amenzi potrivite contravenției săvârșite. Există, însă, și situații extreme, când conducătorii auto ajung să fie încătușați, duși la unitatea medicală și, apoi, să dea explicații agenților. Este și cazul unui șofer din municipiul Suceava, depistat în flagrant, care a dat de bucluc chiar de Ziua Națională a României.

Un echipaj al Poliției Rutiere Fălticeni, ce acționa pe raza localității Praxia, cu aparatul radar și autospeciala BMW, pentru depistarea șoferilor vitezomani, a înregistrat un autoturism marca Ford ce depășise viteza admisă în localitate.

Conducătorul mașinii, în vârstă de 39 de ani, i-a observat pe polițiști, a parcat mașina pe acostament, la 50 metri de autospeciala de poliție, după care a oprit motorul, a luat cheia mașinii și a încercat să fugă.

Agenții de la rutieră au fost vigilenți și au intuit ceea ce șoferul avea să facă, așa că s-au dus direct la mașina acestuia.

L-au imobilizat imediat pe șofer și i-au cerut să se legitimeze, ia șofer a refuzat, devenind agresiv verbal. Polițiștii nu l-au putut potoli, așa că l-au încătușat pe bărbat și l-au condus la sediul Poliției Municipiului Fălticeni.

Oamenii legii spun că șoferul emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto din municipiul Suceava a refuzat, la fața locului, testarea cu aparatul etilometru, bărbatul fiind condus la spitalul din Fălticeni pentru prelevarea de probe biologice.

În prezența medicului de gardă, el a refuzat recoltarea probelor de sânge, pe care polițiștii le-au solicitat conform procedurilor în vigoare.

Agenții Poliției Rutiere Fălticeni au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „refuz recoltare probe biologice”, ce va fi soluționat procedural de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Pentru depășirea vitezei cu care se deplasa în localitate, polițiștii l-au sancționat pe șofer cu 870 de lei amendă.

ȘTIRI