Convoiul Crăciunului s-a oprit în comuna Cornu Luncii. Voluntarii danezi și români au adus daruri pentru 200 de copiiSpecial

Convoiul Crăciunului s-a oprit în comuna Cornu Luncii. Voluntarii danezi și români au adus daruri pentru 200 de copii

       Accesări: 543

Luna decembrie poate fi și luna surprizelor. Moș Crăciun poate veni când te aștepți mai puțin sau mult mai devreme decât în anii din urmă, condiția este să crezi în el. Pentru că au fost nerăbdători și cu dorință arzătoare în suflet, copiii din comuna Cornu Luncii au simțit deja magia sărbătorilor de iarnă.

Voluntari din Danemarca și România și-au unit forțele, au pus o vorbă bună la Moș Crăciun și au sosit cu multe daruri pentru cei mici.

200 de copii din satele Șinca, Sasca Mare și Păiseni au avut parte de o surpriză zilele acestea, pentru că au primit multe cadouri frumoase.

Atât de cei mici, cât și cei aflați în pragul adolescenței, s-au bucurat de prezența voluntarilor care au adus spiritul Crăciunului în case și în clase.

Mesagerii lui Moș Crăciun sunt membrii cluburilor de caritate Masa Rotundă din Danemarca și din Suceava. Anul acesta danezii au ținut să vină personal în comuna Cornu Luncii, ca să împartă daruri la toți copiii. Oaspeții au fost foarte încântați de reacția copiilor, zâmbetele și bucuria fiind un dar neprețuit pentru voluntari.

Sentimentul bucuriei l-au avut și părinții și bunicii, care le mulțumesc celor care s-au gândit la cei mici și au făcut posibile aceste surprize frumoase.

George Petrescu, un filantrop sucevean, este cel care l-a convins pe Moș Crăciun să-și deschidă sacul cu daruri mai devreme, dar și un artizan al acestor acțiuni care se desfășoară anual pentru micuții din Șinca, Sasca Mare și Păiseni.

Misiunea filantropică face parte din campania „Convoiul Crăciunului” ce se desfășoară anual de către cluburile din Familia Masa Rotundă (Round Table) din Danemarca și România.

De această dată, la acțiune au participat reprezentanți ai cluburilor Masa Rotundă 4 Suceava (președinte Alexandru Tompos), Club 41 Suceava 6 (președinte George Petrescu, fondator al Mesei Rotunde 4 și al Clubului 41 Suceava 6) și Elisabeth Tøxen, Pernille Luhdorf, Malene Lemann, Maya Koustrup și Bjørn Iversen, de la cluburile din Danemarca.

Pentru că au fost harnici și cuminți, spiritul dărniciei s-a revărsat și la Școala Primară Păiseni.

Un fost elev al școlii, Vasile Pincu, este cel care și-a îndeplinit misiunea de mesager al Crăciunului, oferind daruri și bucurii micuților, unii care descoperă alfabetul și cifrele, alții care deja s-au împrietenit cu ele.

Un lucru este cert. Copiii nu vor uita prea curând surprizele pe care Moș Crăciun le-a făcut înaintea sărbătorilor de iarnă.

ȘTIRI