Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” au câștigat premiul al treilea la Concursul Național „Cu viața mea apăr viața”Educație

Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” au câștigat premiul al treilea la Concursul Național „Cu viața mea apăr viața”

       Accesări: 535

Un premiu obținut cu multă muncă și dedicare. Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” au urcat pe podiumul unei competiții dedicate protecției civile, întrecere desfășurată la Botoșani. Este vorba despre concursul interjudețean „Cu viața mea apăr viața”, unde au participat tineri din regiunea Moldovei.

Echipajul școlii i-a inclus pe Mattia Iederan (5 B), Denis Constantin, Alexandru Răileanu și Valentin Răileanu (8 B).

Ei au reușit să obțină premiul al treilea la acest concurs, un rezultat deosebit care onorează unitatea de învățământ.

Mattia, Denis, Alexandru și Valentin au reprezentat județul Suceava, după ce anterior acestei etape, ei au ieșit pe primul loc la nivel județean, la secțiunea gimnaziu.

Elevii au fost coordonați de profesorul Florin Ailenei.

Concurenții au avut de susținut trei probe în competiție

Cunoștințele în domeniu au fost verificate în cadrul probei teoretice. Elevii au completat aici un chestionar cu întrebări din domeniul protecției civile.

Probele practice au fost cele mai dificile.

Echipele participante au transportat persoane accidentate pe targă, pe distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, probe desfășurate contracronometru.

Competiția a fost organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

ȘTIRI