Accidentul rutier din Vadu Moldovei s-a produs pe fondul consumului de alcool. Motoscuteristul  nu are permis autoRural

Accidentul rutier din Vadu Moldovei s-a produs pe fondul consumului de alcool. Motoscuteristul nu are permis auto

       Accesări: 2040

Consumul de alcool face victime în traficul auto. Aceasta este una dintre cauzele care au condus la producerea accidentului rutier de pe raza comunei Vadu Moldovei, în care au fost implicate un autoturism și un motoscuter. Incidentul de duminica trecută s-a încheiat cu rănirea unuia dintre conducători.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Râșca, care circula cu motoscuterul.

Coliziunea s-a produs în jurul orei 19, un echipaj al paramedicilor și unul de la Ambulanță fiind trimise la locul accidentului.

Polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni au desfășurat cercetări și au constatat că șoferul autoturismului, înmatriculat în județul Bacău, circula regulamentar, pe direcția Fălticeni către Roman, l-a acroșat pe motoscuterist, acesta din urmă pătrunzând de pe un drum lateral, pe DN2, fără să se asigure.

Oamenii legii i-au testat pe ambii șoferi, așa cum prevede legislația în cazul unui accident rutier.

Pentru Șoferul băcăuan, în vârstă de 59 de ani, rezultatul indicat de aparatul etilometru a fost negativ. Nu același lucru se poate spune despre celălalt conducător.

Bărbatul din Râșca, în vârstă de 27 ani, a ieșit pozitiv, valoarea alcoolemiei fiind de 1,10 mg/l în aerul pur expirat.

Polițiștii au făcut verificări în baza de date, descoperind, cu această ocazie, că motoscuteristul nu deține permis auto. Mai mult decât atât, motoscuterul pe care în conducea nu era înmatriculat.

Victima, bărbatul din Râșca, a fost transportat la spital, însă n-a rămas internat.

Polițiștii fălticeneni au întocmit un dosar penal în care figurează patru infracțiuni: conducere unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără permis auto și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

ȘTIRI