Echipamente ultramoderne au intrat în dotarea spitalului din Fălticeni. Dispozitivele medicale sunt unice în județSănătate

Echipamente ultramoderne au intrat în dotarea spitalului din Fălticeni. Dispozitivele medicale sunt unice în județ

       Accesări: 2769

Modernizare este cuvântul cheie pentru sistemul medical local. Investițiile pentru creșterea calității actului medical au rămas prioritare pentru Spitalul Municipal Fălticeni. Unitatea medicală completează aparatura existentă cu echipamente de ultimă generație.

Din această lună, spitalul dispune de un Laser super-pulsat Thulim și un Fibroscan.

Cele două echipamente au intrat în dotarea compartimentelor Urologie și Gastroenterologie.

Managerul Vlad Morariu subliniază faptul că noua aparatură este unică în județul Suceava, la nivelul unităților medicale din sistemul de stat.

Aparatura va fi utilizată în tratamentul litiazei (piatra) la nivelul întregului tract urinar, precum și la determinarea non-invazivă a gradului de afectare hepatică (fibroză, delimitare, ciroză).

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Medicii Băișanu Vasile (Urologie), Roxana Radion și Alexandra Leahu (Gastroneterologie) dispun de aceste noi tehnologii de înaltă performanță care ridică ștafeta în ceea ce privește îmbunătățirea actului medical.

Noile echipamente de vârf, al căror cost cumulat se ridică la 1,6 milioane de lei, au fost achiziționate cu fonduri de la bugetul local al municipiului Fălticeni.

Pe lista de investiții de anul trecut, Spitalul Municipal Fălticeni avea în plan achiziția unui număr de 21 de echipamente ultramoderne în valoare de 4,5 milioane de lei.

Fibroscan

Laser Thulim

ȘTIRI