28 iulie este Ziua Ambulanței din România. Echipajele Stației din Fălticeni au sărbătorit prin muncă. Au salvat viețiLocal

28 iulie este Ziua Ambulanței din România. Echipajele Stației din Fălticeni au sărbătorit prin muncă. Au salvat vieți

       Accesări: 1560

La datorie de ziua lor. Serviciile de Ambulanță din întreaga țară au marcat joi, 28 iulie, Ziua Ambulanței din România. Din cauza numărului mare de solicitări, angajații stației din Fălticeni sărbătorit și anul acesta prin muncă. Nu a fost vreme pentru a celebra, ca în anii din urmă, dinaintea pandemiei, când ambulanțierii și asistentele erau prezenți în piața centrală ”Nada Florilor.

Toate cele patru echipaje, care asigură permanența acestui serviciu, pentru zona arondată care numără peste 150.000 de persoane, au lucrat la foc continuu.

De ziua lor au intervenit la 34 de solicitări.

Sunt zile când numărul acestora ajunge la 50. Este un du-te vino permament la Stația de Ambulanță Fălticeni. Fiecare echipaj are cel puțin patru-cinci solicitări pe zi, iar pe tura de noapte sunt cât trei sau patru.

Media lunară depășeșete 1.000 de solicitări în teritoriul arondat, care ajunge până la limita cu județele Neamț și Iași. Cuantificate de la începutul anului și până în prezent, echipajele Ambulanței din Fălticeni au fost solicitate să intervină în peste 8.800 de cazuri.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Este foarte multă muncă și responsabilitate, însă ambulanțierii și asistentele sunt oamenii din linia întâi a serviciilor de urgență și, ca și cei din spitale, desfășoară o meserie nobilă.

Ziua de 28 iulie este, totuși, deosebită. Angajații Ambulanței au primit gânduri de bine din partea conducerii și a celorlați colegi.

Stația din Fălticeni are 43 de angajați, 19 asistente, 18 ambulanțieri, 4 operatori și 2 medici.

În timp ce unul dintre medici, doctorul Radu Cristian, a asigurat permanența, celălalt medic Emanuela Mercore Huțanu a reprezentat unitatea de la Fălticeni la evenimentul de la Iași, unde echipajele SAJ din toată țara au celebrat Ziua Ambulanței din România.

ȘTIRI