Rezultate extraordinare pentru două eleve din Preutești și Manolea. S-au calificat fiecare la două olimpiade naționaleEducație

Rezultate extraordinare pentru două eleve din Preutești și Manolea. S-au calificat fiecare la două olimpiade naționale

       Accesări: 3744

Perseverența, talentul și inteligența aduc rezultate extraordinare. Două eleve din mediul rural au reușit performanța de a se califica fiecare la două olimpiade naționale. Este vorba despre Monica Ursu și Cristina Radion, tinerele cu care se mândresc profesorii Colegiului Național „Nicu Gane” și cei de la Școala Gimnazială Manolea.

Dubla reușită atestă, dacă mai era nevoie, faptul că și în mediul rural există tineri foarte valoroși, care se afirmă cu ușurință, tot mai frecvent, în concursurile desfășurate la nivel național.

Monica Ursu este din Preutești, iar acum, în ultimul an de studiu la liceu, atinge apogeul performanței școlare.

Eleva este calificată la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română și la Olimpiada Națională de Cultură și Spiritualitate Românească, etapa finală, cea care se va desfășura la nivelul întregii țări.

Codrin Benta

Ea s-a pregătit intens pentru ambele competiții, la limba și literatura română fiind îndrumată de profesoara Viorica Bența, iar la cultură și spiritualitate românească, olimpiadă ce îmbină limba maternă cu religia, ghizi ai cunoașterii au fost profesoarele Otilia Grădinaru (religie) și Viorica Bența (română).

Elevă cu un potențial deosebit, Monica Ursu a obținut la etapele județene nota 9,20, la concursul de limba și literatura română, și 9,60 la concursul de cultură și spiritualitate românească.

Ea și-a împlinit un vis, după trei ani încercări și participări care s-au oprit la un pas de etapa supremă.

Bucuria este foarte mare, pentru că tânăra din Preutești s-a calificat pentru prima dată la etapa pe țară la ambele olimpiade.

Monica Ursu este una dintre elevele eminente ale Colegiului Național „Nicu Gane”, care s-a remarcat și în anii din urmă la concursuri similare.

Cristina Radion este mai tânără, dar la fel de ambițioasă.

Eleva studiază la Școala Gimnazială Manolea, comuna Forăști, în clasa a VI-a.

Se numără printre copiii cu cele mai bune rezultate la învățătură, iar acum a confirmat din nou.

Ca și Monica Ursu, eleva Cristina Radio este autoarea unei duble performanțe.

Ea s-a calificat la Olimpiada Națională de Cultură și Spiritualitate Românească, ce se va desfășura în luna mai și la Olimpiada Națională Universul Cunoașterii prin Lectură, programată în luna iunie.

La ambele olimpiade, eleva școlii din satul Manolea va participa la etapa pe țară.

Cristina Radion are deja un precedent frumos.

Ea a participat și anul trecut la etapa pe țară, încheind Olimpiada Națională Universul Cunoașterii prin Lectură cu premiul I.

Drumul spre succes i-a fost asigurat de profesorii coordonatori Doina Flămîndu și Iulian Popa.

ȘTIRI