Accesări: 667

Cariera de asistent medical este una de perspectivă. În contextul creșterii numărul furnizorilor de servicii de sănătate, condițiile de muncă și beneficiile tot mai flexibile, alegerea unei astfel de meserii nobile este întemeiată. Mai mult decât, această profesie se numără printre cele care nu sunt expuse riscului de dispariție.

Pentru a deveni un asistent medical de succes este nevoie de vocație și pasiune, dar și de un parcurs educațional adecvat.

În cadrul Școlii Postliceale Sanitare „CSE” Fălticeni este pus accentul pe pregătire teoretică și dezvoltarea abilităților cursanților, atribute ce țin de interacțiunea și munca specialiștilor în domeniu.

Cele două coordonate sunt strâns legate, oferind, un echilibru, între bagajul de cunoștințe și partea practică, astfel încât cursanții sunt permanent valorizați.

Noutățile din domeniul asistenței medicale sunt mereu în prim plan, acestea fiind vârful de lance al sistemului promovat de Școala Postliceală Sanitară „CSE” Fălticeni.

Instituția, ce își desfășoară activitatea într-un corp al Colegiului Național „Nicu Gane”, are, în cei peste 10 ani de activitate, 300 de asistenți medicali formați la băncile școlii, care activează în unități medicale din țară și străinătate.

Înscrierile au început, iar condițiile sunt avantajoase.

Unitate de învățământ cu dimensiune europeană, Școala Postliceală Sanitară „CSE” Fălticeni este acreditată de Ministerul Educației, pe domeniul sănătate și asistență pedagogică, echipa fiind formată din medici și asistenți medicali cu experiență, specialiști apreciați pentru în sistemul medical.

Stagiile de practică se vor desfășura în secțiile spitalului municipal, sub îndrumare directă, astfel încât să asigure însușirea noțiunilor teoretice pentru practicarea meseriei.

Programa de studii și modelul de predare sunt axate pe metode moderne, care pun accent pe partea practică, astfel încât asimilarea informațiilor să fie ușoară pentru orice cursant.

Un aspect demn de menționat este faptul că ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) a evaluat recent instituția de învățământ, Școala Postliceală Sanitară „CSE” Fălticeni obținând calificativul „Foarte bine”.

ȘTIRI