Proiect de investiție la Colegiul „Nicu Gane”. Sala de sport este reabilitată și va avea un spațiu multifuncționalLocal

Proiect de investiție la Colegiul „Nicu Gane”. Sala de sport este reabilitată și va avea un spațiu multifuncțional

       Accesări: 919

Procesul modernizării infrastructurii educaționale continuă. În perioada vacanței de vară au început lucrările pentru înnoirea unui alt obiectiv de la Colegiul Național „Nicu Gane”. După investițiile derulate la cantina unității de învățământ, unde, cu fonduri europene, au fost introduse tehnologii de ultimă generație pentru eficiență energetică sporită și au fost executate lucrări de anvergură pentru modernizarea clădirii, autoritățile locale au demarat un nou proiect, de această dată pentru sala de sport.

Aici se desfășoară atât orele de educație fizică și sport, cât și antrenamentele echipelor de volei ale CSS „Nicu Gane”, care au obținut rezultate deosebite în competițiile școlare.

Sala de sport va beneficia de câteva noutăți și îmbunătățiri semnificative, care vizează eficiența energetică, aspectul și funcționalitatea.

Cu fonduri de la bugetul local este implementat proiectul de reabilitare și modernizare, început de câteva săptămâni.

Finanțarea alocată se ridică la 800.000 de lei.

Alma Clinic

Potrivit termenilor stabiliți în contractul de lucrări, acestea vor fi încheiat spre sfârșitul anului. Primarul Cătălin Coman s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor, însă poartă discuții cu constructorul pentru ca în luna septembrie, până al deschiderea noului an școlar, să fie finalizat proiectul.

Reabilitarea și modernizarea sălii de sport prevede înlocuirea acoperișului, modernizarea instalației electrice, renovarea vestiarelor și anvelopare termică exterioară.

Tot prin acest proiect va fi construită prima Sală multifuncțională, destinată Clubului Sportiv Școlar „Nicu Gane”. Un alt element de noutate va fi sistemul de ventilație care permite recircularea aerului în sala de sport.

Schimbări sunt prevăzute și la interior. Aici vor fi efectuate lucrări de reparații și igienizare, menite să aducă un aer de prospețime.

La același colegiu din Fălticeni, autoritățile locale urmează să înceapă alte două proiecte de investiții, reabilitare și modernizare capitală, pentru Internatul și fostul vestiar al Stadionului „Nada Florilor”, acesta din urmă fiind transferat anul trecut unității de învățământ.

ȘTIRI